Datum plaatsing: 14 augustus 2021

Inzamelen van taxussnoeisel gaat door tot en met 20 augustus


Inzamelen van taxussnoeisel gaat door tot en met 20 augustus


Regio (Oss): Sinds juni is Stichting Taxus Taxi weer volop actief met de inzameling van taxussnoeisel. Jaarlijks bieden duizenden donateurs hun snoeisel aan, dat gebruikt wordt voor chemotherapie. U kunt u snoeisel nog aanmelden tot en met vrijdag 20 augustus.

Doelstelling voor 2021
Ieder jaar voorziet de stichting Taxus Taxi duizenden mensen van medicatie. In de taxus zit namelijk de stof Taxol dat een remmend effect heeft op de groei van kanker. De teller voor het ingezamelde snoeisel staat nu op 380.000 kilo. Het doel is om dit jaar 425.000 kilo in te zamelen.

Taxus feitje
Wist u dat er in een chemokuur meer dan 7.300.000 taxusnaalden verwerkt zitten? Met een kleine som kunt u dan wel achterhalen hoeveel naalden er dit jaar al ingezameld zijn voor ruim 3.500 chemokuren.

Afspraak maken inzamelen taxussnoeisel
De stichting Taxus Taxi kan het snoeisel gratis bij u thuis komen ophalen. Maak hiervoor een afspraak via taxustaxi.nl/afspraak.

Meer informatie
Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi kunt u vinden op taxustaxi.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13434