Datum plaatsing: 23 augustus 2021

Lekker nazomeren bij Openluchttheater Hoessenbosch


Lekker nazomeren bij Openluchttheater Hoessenbosch


Berghem (Oss): De poort van Hoessenbosch mag weer open en dat viert het theater met een vol programma in september. De komende maand staan er maar liefst zeven evenementen op de planning.
Voor ieder wat wils!

3 en 4 september - Hoessenbosch Festival
Hoessenbosch Festival geeft niet op! En dus gaat het feestje door in een nieuwe vorm. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september kun je feesten bij de HBF Mainstage, HBF Harder styles en HBF familiemiddag. Je leest het goed: twee evenementen per avond. Je kunt dus een ticket kopen voor HBF Mainstage óf voor HBF Harder styles.

10 september - BuitenBios: Bram Fischer
Samen met vrienden op een zwoele nazomeravond in de buitenlucht genieten van een goede film.In samenwerking met de Groene Engel laten we de film Bram Fischer zien. Deze spannende film draait om een witte Zuid-Afrikaanse advocaat die tegen het apartheidsregime ingaat door een aantal kopstukken van de ANC - onder wie Nelson Mandela - te verdedigen.

11 september - Gerard Wortel
Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. Met zijn eigen Nederlandstalige liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar, en muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard, weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen.

17 september - Oorlogstuig door theatergroep BLUV
De geëmancipeerde Joodse Roosje Glaser boekt tijdens de Tweede Wereldoorlog succes als danslerares. Ze heeft verschillende dansscholen in Brabant. Maar dan wordt Roosje verraden. Met Theatergroep BLUV vertelt regisseur Harold Schraven Roosjes verhaal in een intieme setting. Schraven: “We spelen dicht op het publiek, daarmee wordt het stuk indringend en intens. Ondanks dat we geen gebruik maken van tanks en ander grof geschut, wordt het een spektakel op de vierkante meter.”

18 september - Dri3man en Shirma Rouse
DRI3MAN wordt muzikaal versterkt door Shirma Rouse. Haar krachtige soulstem kun je kennen van haar eigen albums, tribute aan Aretha Franklin en haar optreden in The Voice, maar ze was ook verantwoordelijk voor de backing vocals van onder meer Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk.

19 september - Roofvogels in het bos
Jeroen Settels is beroepsvalkenier en bezit met meer dan 45 roofvogels en uilen de meest unieke roofvogelcollectie van Nederland. In het prachtig groene decor van het bos verzorgt Setels Roofvogels educatieve roofvogeldemonstraties. Zo heb je niet alleen spectaculaire en onvergetelijke dag, maar leer je ook veel over de valkerij, de natuur en de prachtige dieren die daar in leven!

25 september - Je dialoog tegen mij
Wij hebben schrijvers, spelers en regisseurs uit de regio aan elkaar gekoppeld. Tijdens de workshopdag gaan zij in groepen aan de slag met dialogen.

De voorstellingen gaan allemaal over ‘Corona’. Je bent van harte welkom om te komen kijken naar deze bijzondere voorstelling, de entree is vrij. Heb je interesse om mee te schrijven, spelen of regisseren? Natuurlijk ben je dan ook van harte welkom! Neem even per mail contact met ons op voor meer informatie over de workshopdag: dialoog@hoessenbosch.nl.

Goed om te weten: voor alle evenementen waarbij je op onze tribune zit, is geen coronatest nodig. We waarborgen dan de 1,5 meter en alle andere maatregelen van het RIVM.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13857