Datum plaatsing: 30 augustus 2021

Inschrijving geopend voor Mountainbike-training Den Dungen


Inschrijving geopend voor Mountainbike-training Den Dungen


Den Dungen (Meierijstad): Wieler Toer Trimclub ‘Vlug Trug’ uit Den Dungen start dit najaar opnieuw met een 4-weekse training mountainbiken van beginners tot gevorderden en is voor zowel mannen als vrouwen.

Onder leiding van ervaren trainers wordt in vier weken gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechnieken, klimmen, dalen en het nemen van obstakels. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden. Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt er ook aandacht besteed aan thema’s als balans en door mul zand rijden.

De eerste trainingsdag start op zaterdag 25 september 2021 om 09.00 uur bij Boer Goossens in Den Dungen. De overige trainingsdagen zijn gepland op 2, 9 en 23 oktober 2021. Aansluitend wordt op 30 oktober een toertocht gereden. De start is telkens om 9 uur ‘s ochtends bij Boer Goossens, Heilig hartplein 1, Den Dungen. Uiteraard besteden wij aandacht aan de veiligheidvoorschriften vanwege Corona.
Iedereen kan zich nu inschrijven.

“Waarom is deze training leuk om te volgen?”
Een van de vorige deelnemers schrijft: Ik zou dit programma aan iedereen aanraden, die met MTB-en wil beginnen. Inmiddels heb ik al meerdere keren meegedaan en ik leer nog steeds. De techniek is wezenlijk anders dan op de weg. M.n. klimmen, dalen, remmen, sturen etc. De hele techniek maakt het bijna noodzakelijk om zo’n programma te volgen. Het scheelt zeker een boel mogelijke frustratie en de tips heb ik direct kunnen inzetten bij de clubtoertochten van ‘s zondags. Onontbeerlijk dus.

Voor meer informatie, neem dan contact op met Jeanne van Beekveld pr@vlugtrug.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12986