Datum plaatsing: 22 augustus 2021

Weet jij wat de Maltipoo en de Cockapoo met elkaar gemeen hebben?


Weet jij wat de Maltipoo en de Cockapoo met elkaar gemeen hebben?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Denk je dat de Maltipoo de nieuwste versie van een automerk is dan heb je het mis. De Maltipoo en de Cockapoo zijn twee van de maar liefst 343 hondenrassen die er op de wereld bestaan. Maar dat is nog niet alles. Wat ze nog meer gemeen hebben is dat ze beide een kruising zijn. Met de Poedel nog wel.

Denken we bij een kruising vaak aan het zogenoemde ‘vuilnisbakkenras’ zijn er ook kruisingen met rashonden waarbij het doel is een gezonder en sterker ras te krijgen. Uiteraard het liefst met de goede eigenschappen van beide rasouders.

De Poedel
In de jaren 50 was de Poedel niet weg te denken uit het straatbeeld. En ook getrimd was de hond een trouw model in menig modeblad. Maar dit ras had meer in zijn mars dan alleen maar mooi zijn. De intelligente hond kon veel geleerd worden en viel bij wedstrijden dan ook regelmatig in de prijzen. Niet gek dat fokkers wel iets zagen in het creëren van nieuwe rassen met deze mooie eigenschappen.

Het is algemeen bekend dat de beginnende hondenliefhebber nog vaak valt voor het uiterlijk van de hond. Toch blijkt dit niet altijd een goede insteek. Denk maar aan prachtige Shiba Inu die qua uiterlijk het idee van een speelgoedhond oproept maar waarbij heel wat meer kennis nodig is om een goede combi te kunnen maken. Dat fokkers zoeken naar honden waarbij het uiterlijk combineert met het innerlijk, is natuurlijk niet vreemd.

Een beetje Maltezer of Cocker Spaniel
Dat de Maltipoo en de Cockapoo van de Poedel afkomen weten we nu. Maar met welk ander ras werd de Poedel gecombineerd om de lieve en schattige Maltipoo als resultaat te krijgen. Het was de Maltezer. Niet vreemd dus dat de Maltipoo zo’n lief snoetje heeft maar ook nog eens een vriendelijk en speels karakter bezit. Allemaal kwaliteiten waardoor dit hondje goed te trainen is en geschikt voor elke beginnende hondenliefhebber.

De Cockapoo is net zo intelligent maar een stuk energieker. Dar komt door de kruising met de Cocker Spaniel. De Cockapoo is overigens zeer loyaal en houdt van veel aandacht krijgen. Dit hondje heeft wel veel beweging nodig. Minimaal twee keer per dag een half uur is echt minimaal voor deze energieke kruising.

Kruisingen met de Poedel die niet veel ruimte nodig hebben zijn de Bidoodle (een kruising met de Bichon Frise) of de Pomapoo (een kruising met de Pomeriaan). Check voor je aan deze hondjes begint wel even goed de eigenschappen.

Schoothondjes plus
Kruisingen met een wat grotere hond als resultaat is de kruising tussen de Poedel en de Sint Bernard. Deze Sint Berdoodle is een geweldige hond die goed te trainen is maar in zijn hoofd wel een schoothondje denkt te zijn en daardoor graag bij je op de bank kruipt.

Ook de Bernedoodle, een kruising tussen een Poedel en een Berner Sennen, is zo’n knuffelig beest. Deze hond is (als hij niet bij je op schoot wil zitten) erg energiek en ook gek op samen spelen. Ze kunnen overigens soms wel wat onhandig uit de hoek komen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28475