Datum plaatsing: 29 augustus 2021

Stichting Oss Cultureel opgelucht: “Oeverloos Theaterroute gaat door!”


Stichting Oss Cultureel opgelucht: “Oeverloos Theaterroute gaat door!”


Keent (Oss): In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, was het nog even spannend of Oeverloos Theaterroute dit jaar wel door kon gaan. Inmiddels is bevestigd dat het evenement in september gewoon plaats kan vinden. Van 9 tot en met 12 september genieten bezoekers van cultuur en natuur op het Brabantse ´eiland´ Keent, op voorwaarde dat zij in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs.

Naar aanleiding van de laatste persconferentie van 13 augustus, is samen met de verschillende partners en de gemeente Oss besloten dat het evenement veilig door kan gaan wanneer bezoekers in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat men bij de ingang van het evenement een QR-code kan laten zien van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of de uitslag van een negatieve coronatest. Eenmaal op het festivalplein en tijdens de route zijn er geen vaste zitplaatsen en hoeft men niet meer verplicht 1,5 meter afstand te houden van anderen.

Artistiek leider Marjolein Buijs vertelt: “Het was even spannend, hoor, maar we kunnen door! Inmiddels hebben we onze bezoekers geïnformeerd en de voorwaarde voor hun bezoek uitgelegd. We zijn erg blij dat het werk van de afgelopen maanden op deze manier niet voor niets is geweest en hopen dan ook dat iedereen flexibel meebeweegt met deze maatregel. Door het coronatoegangsbewijs mag de 1,5 meter worden losgelaten en kan Oeverloos op een veilige én leuke manier gaan plaatsvinden!”

Theaterroute en ontmoetingsplein
Oeverloos is geïnspireerd op lokale verhalen die op verschillende plekken worden uitgebeeld door toneel, muziek, dans en beeldende kunst. Het verhaal van de route staat dit jaar in het teken van Keent, waar de inwoners leven met de voortdurende dreiging van water. Na afloop van de route kunnen bezoekers nog even blijven hangen op het festivalplein. Hapjes en drankjes worden verzorgd door Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein, Terras Keent en Stichting Taurus. Daarnaast is er een randprogramma met schilderkunst van Hannelies Fleskens, plaatselijke streekproducten en live muziek.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor Oeverloos Theaterroute à € 17,00 (exclusief € 1,00 servicekosten) zijn te koop via www.osscultureel.nl/oeverloos-theaterroute. Oeverloos vindt plaats op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september; verschillende starttijden zijn al uitverkocht.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14825