Datum plaatsing: 24 augustus 2021

Gemeente Den Bosch duikt in de podcast-wereld met de Boschcast


Gemeente Den Bosch duikt in de podcast-wereld met de Boschcast


's-Hertogenbosch (Regionaal): De podcast is hot en trendy, wereldwijd wordt er naar keuvelende mensen geluisterd die van alles en nog wat bespreken. Dat kan een diepgravende dialoog over de ontwikkeling van het coronavirus zijn, of juist iets luchtigs als de laatste voetbaltransfers, showbizz-roddels of weetjes uit de buurt. Op dat laatste duikt de gemeente Den Bosch met de gloednieuwe Boschcast.

Ander publiek
De bestrijding van de eikenprocessierups, duurzaamheid, het restaureren van monument De Draak, de coronaregels, het EK Petanque, in een bedrijvige stad als Den Bosch is veel te bespreken en vanuit de gemeente gebeurt dit vanaf juli ook via een podcast. Althans, dit is een greep uit de onderwerpen uit de eerste editie van de Boschcast. De podcasts duren een kwartier, precies genoeg om alles door te nemen en niet te lang om te beluisteren. Burgemeester Mikkers heeft er een belangrijk aandeel in met de rubriek De Maand van Mikkers. De items worden natuurlijk ook al op andere kanalen besproken, maar via deze weg wil de gemeente een breder publiek bereiken. Inwoners van de regio mogen zelf onderwerpen aandragen. Wellicht is het terugkerende Smakenrad een idee.

Vergaarbak van prikkels, podcast als mindfulness
Internet is een vergaarbak van nieuws en informatie en dat levert voor sommige mensen te veel prikkels op. Maar in datzelfde doolhof van glasvezel stuit men ook op rustgevende dingen, om juist bij te komen van al die drukte. Er zijn yoga-, mindfulness- en meditatiepodcasts, zelfhulppodcasts en ook gezellige talkshows, waarbij bijvoorbeeld het voetbal besproken wordt, of het wel en wee in de showbizzwereld. Veel mensen zweren bij de serene rust die uitgaat van de stemmen, die op luchtige toon de onderwerpen behandelen. Sommigen vallen er zelfs lekker mee in slaap. Anderen luisteren weer podcasts tijdens het autorijden, tuinieren, werken of sporten. Kortom: de podcast is hip en relaxed, en de gemeente Den Bosch is er op tijd op ingehaakt.

Moeilijk te vinden
Geheel in lijn met het interactieve karakter van de huidige communicatietechnologie heeft de gemeente vier proefafleveringen, zogenaamde pilots, gepland, waarna de reacties bestudeerd en elementen zo nodig aangepast dan wel verwijderd worden. Een eerste aanpassing zou de vindbaarheid op Google kunnen zijn omdat de naam Boschcast al gebruikt wordt door een rock'n roll-kwartet uit New York. Maar dat is een kinderziekte die ongetwijfeld snel verholpen zal worden. Voor wie direct wil luisteren, dit is de directe link naar de Bossche Boschcast. De gemeente roept in ieder geval op om leuke en/of interessante suggesties te doen via communicatie@s-hertogenbosch.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13322