Datum plaatsing: 27 augustus 2021

Dicht bij huis daguitstappen


Dicht bij huis daguitstappen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om plezier te hebben op een dagje uit. Ook in je eigen land - kan je een heleboel leuke activiteiten doen en tripjes maken! Ben je benieuwd naar leuke ideeën? Wij hebben hier drie leuke daguitstapjes op een rij gezet die op minder dan 1.5 uur rijden van Maasland en Meierij liggen. Welk wordt jouw favoriet?

Natuurpark Loonse en Drunense Duinen

Wist je dat duinen niet altijd aan een strand hoeven te liggen? De meeste duinen zijn wel aan de kust, omdat je daar natuurlijk veel meer zand hebt, waaruit duinen ontstaan. Maar er zijn ook af en toe duinen in het binnenland te vinden, bijvoorbeeld rond rivieren. Enkele voorbeelden zijn de Herperduin, waar vaak excursies worden georganiseerd, en natuurlijk de Loonse en Drunense Duinen - allebei in het binnenland. Het natuurpark van Loonse en Drunense duinen heeft niet voor niets de bijnaam “de Brabantse Sahara”! De duinen zijn enorm uitgestrekt, en je waant je in een echte woestijn.

Het is een superleuke daguitstap, en behalve begeleide wandelingen kan je hier bijvoorbeeld ook paardrijden of een paar uurtje mountainbiken langs een gemarkeerde route. Het is dus een perfecte keuze voor een iets actievere daguitstap. Het natuurpark Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa, dus als je het nog niet hebt ontdekt is het zeker een bezoekje waard. En het ligt slechts op 20 minuten van het centrum van ‘s Hertogenbosch!

Een roadtripje naar Breda

Breda ligt iets verder weg, zo’n 45 minuten met de auto, maar is zeker een bezoekje waard. Het is de perfecte stad om al wandelend of met een begeleide fietstocht te ontdekken. Als je naar wat cultuur snakt, kan je het Bierreclame Museum bezoeken of het Begijnenhof. Wist je trouwens dat je een prachtige zicht op de stad hebt als je de toren van de Grote Kerk beklimt?

Breda is ook een goede bestemming om je een culinair pleziertje te gunnen. De stad heeft namelijk een groot aanbod aan restaurants, dus het gaat zeker geen probleem zijn om een plek uit te kiezen voor een hapje. Als je een origineel idee wilt, kan je het casino van Breda een bezoekje brengen. Het staat bekend om z'n elegante sfeer in het restaurant, en zo kan je van een heerlijk diner geniet en tegelijkertijd je nieuwe roulette strategieën uitproberen.

Leuk weetje: de wereldberoemde Nederlandse DJ Tiësto komt uit Breda!

Tripje naar Tilburg

Tilburg is onze naaste buur, dus waarschijnlijk ben je er al wel vaker geweest. Toch zijn er gegarandeerd een heleboel dingen die je nog niet weet over deze stad! Je zal al wel eens door het Dwaalgebied hebben gekuierd en de vitrines van al die leuke winkeltjes hebben aanschouwd, en langs de Sint-Jozefkerk zijn gelopen. Maar heb je ook al eens een bezoekje gebracht aan de Pont, het museum van hedendaagse kunst? Je kan het museum op donderdagavonden trouwens gratis bezoeken van 17.00 tot 20.00. Mooi meegenomen, toch?

Kan je je even geen verre reis of safari veroorloven, dan kun je het ook dicht bij huis houden met een bezoekje aan de Beekse Bergen. Waan je op een echte safari terwijl je in je eigen auto of in een busje door het safaripark rijdt, en de wilde dieren tegenkomt. Er zijn veel verschillende safari’s, waaronder een roofvogelsafari en een speciale bootsafari. Of hou je het liever bij de klassieke safari, waar je gorilla’s, leeuwen, giraffen, olifanten, en nog veel meer andere dieren te zien krijgt?

Je kan er trouwens ook blijven slapen als je er een langer tripje van wilt maken. Kies uit verschillende opties, waaronder in een resort slapen dat echt tussen de dieren is gelokaliseerd, of kamperen. Je bepaalt dus zelf het avontuurniveau van je trip!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29515