Datum plaatsing: 04 september 2021 - Laatst gewijzigd: 04-09-2021 12:39:52

Theateragenda september Lievekamp


Theateragenda september Lievekamp


Oss (Oss): Maandag 6 september t/m woensdag 8 september
Aanvang: 16.00 uur, 20.00 uur
Donderdag 9 september
Aanvang: 16.00 uur, 19.00 uur en 21.30 uur
Rabo Zaal


Filmliga Oss | Quo Vadis, Aïda?
Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Zbanic en geeft een fictieve weergave van de genocide in Srebrenica. Aida (Jasna Duricic) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht.

Meer informatie over de activiteiten van Filmliga Oss en/of het lidmaatschap: www.filmligaoss.nl

Donderdag 9 september
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal
Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.


Kasper van der Laan | 1 kilo
Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Cabaretier Kasper van der Laan, volgens de Volkskrant hét comedytalent van 2019, legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 kilo. De voorstelling is onlangs in première gegaan en werd bedolven met lovende recensies, lees ze hieronder! Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze wereld. Kasper was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, is lid van Comedytrain en volgens De Volkskrant hét
comedytalent van 2019!
Entree: vanaf € 12,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zondag 12 september
Aanvang: 10.30 uur, 12.00 uur en 14.00 uur
Rabo Zaal


Dikkie Dik en de taart
Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?
Entree: € 8,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Maandag 13 september
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal


Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Christel de Laat | Zijn daar nog vragen over?
Iedere keer als Christel de Laat in een theater optreedt, worden de lachspieren goed opgewerkt. Dat is ook het geval bij haar meest recente show Zijn daar nog vragen over? Hierin gaat de Brabantse cabaretière de interactie met haar publiek niet uit de weg. Dus heb je vragen voor Christel? Kom maar op. Zo niet? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. Je gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?
Entree: vanaf € 12,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 16 september
Aanvang: 19.15 uur & 21.30 uur
Rabo Zaal


Thijs Lindhout | Hoe de fuck vind ik geluk?
Hoe kun je in tijden van crisis toch geïnspireerd raken en gelukkig blijven? Of misschien zelfs nog gelukkiger worden? De wereld is even stopgezet. Voor veel mensen is er minder werkdruk en is er meer tijd om door te brengen met dierbaren. Is dat niet waar we juist zo naar verlangden? In deze nieuwe show van Thijs Lindhout, speciaal geschreven voor deze situatie, ga je hier achter komen. Bereid je voor op een achtbaan aan emoties. Zing mee met de corona medley. Ontdek hoe je intiem kunt zijn zonder elkaar aan te raken. En ga gegarandeerd met een glimlach naar huis. Eindelijk weer een avondje uit met muziek, inspiratie en humor! 
Entree: € 28,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 17 september
Aanvang: 20.15 uur
Rabo Zaal


Kees van Amstel |Een bang jongetje dat hele enge dingen doet
Het leven is net een zwembad. Kees van Amstel staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuwe show. Met verhalen. En grappen. Veel grappen! Kees van Amstel is lid van Comedytrain, maakte cabaret voor Spijkers Met Koppen, is een van de breinen achter Dit was het nieuws én is te zien in het sketchprogramma Klikbeet.
Entree: € 18,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 18 september
Aanvang: 20.15 uur
Rabo Zaal


Flip Noorman zingt | Leonard Cohen
Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Op veler verzoek volgde er een uitverkochte theatertournee, met overal laaiend enthousiast publiek. Nu is de muzikant en zanger terug in het theater, bijgestaan door zijn band De Noormannen. Nog één keer brengt hij zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van eigen hand.
Entree: € 22,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 18 september
Aanvang: 20.15 uur
Toneel van de Grote Zaal
Try-out


Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Patrick Nederkoorn | Hoogtij
Cabaretier Patrick Nederkoorn leest in een Duitse krant een artikel over de aanstaande ‘Enthollandisierung der Erde’. Er stond: “Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Er komt dus een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland komen. Schaffen wir das?”. In het programma Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit wel ‘schaffen’. Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken én Frau Antje.
Entree: € 14,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 24 september
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal


Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Jandino Asporaat | Opgefokt
Het nieuwe normaal is aan Jandino niet besteed. Hij raakt er opgefokt van. Niet doen, niet denken, niet vragen. Niet lachen, niet feesten, niet flirten. Niet hoesten, niet niezen, niet leven. Hij had nooit gedacht te zullen zeggen: vroeger was alles beter. Of: het gaat niet om de lengte van het leven, maar om wat je ermee doet. Jandino heeft dan ook besloten zich niet langer te laten opfokken. Hij gaat liefhebben als zijn moeder en feesten als zijn vader. Lachen als zijn opa en koken en vreten als zijn oma. Kortom, hij gaat weer lekker leven, ze zoeken het maar uit. Niet opgefokt, maar opgewekt.
Entree: vanaf € 13,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 25 september
Aanvang: 20.15 uur
Zondag 26 september
Aanvang: 15.00 uur
Grote Zaal


Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Herman van Veen | Dat kun je wel zien
In 1965 stond Herman van Veen voor het eerst in het theater en sindsdien is hij niet meer gestopt met optreden. De alleskunner zingt, schrijft, componeert, acteert, schildert én maakt hele mooie muziek. In het theater is hij iedere avond in staat om op zijn eigen, authentieke wijze nostalgie in weemoed om te zetten, zonder sentiment. Het plan was in 2020 zijn 75e verjaardag met ons te vieren, maar helaas kon dat niet doorgaan. Niet getreurd, met de show Dat kun je wel zien zal deze avond er niet minder feestelijk om zijn!
Entree: vanaf € 13,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 25 september
Aanvang: 20.15 uur
Rabo Zaal


Moordmysterie | The Gamemaster
Het Moordmysterie is een avondvullend spel: een soort Cluedo en Escaperoom ineen, maar dan aan een tafel mét borrelhapjes. Dit seizoen worden er maar liefst vijf verschillende moorden gepleegd in De Lievekamp… Deze avond presenteren we het thema The Gamemaster.

Hoe werkt het?
Stel een team samen van maximaal zes personen. Minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone. Kom met dit team naar ons theater en probeer gezamenlijk uit te zoeken wie deze avond de dader is. Durf jij het aan?
Entree: € 13,00 p.p. (excl. € 1,25 ticketfee) inclusief uitgebreide borrelhapjes, exclusief consumpties.

Zaterdag 26 september
Aanvang: 10.30 uur
Marag Zaal


Het verdwenen ijsje | Remco Raessen
Pluis vindt Loesewies erg leuk. Maar Pluis is onzeker. Ziet Loesewies hem wel staan? Als Pluis door Loesewies wordt uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje, durft hij niet te gaan. Hij heeft geen cadeau waarmee hij haar kan verrassen. Hij vraagt oom Bob om hulp, die met een plan komt voor een wel heel speciaal verjaardagscadeau. Daarmee gaat Pluis vast indruk maken op Loesewies! Het verdwenen ijsje is een leuke voorstelling met aansprekende poppen, waarin alles in het honderd loopt. Gelukkig komt alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht.

Entree: € 8,50 (excl. € 1,25 ticketfee)
Dinsdag 28 september
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal


Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Cabarestafette
Wist je dat ook Bert Visscher, Jochem Myjer en Theo Maassen in het begin van hun carrière hebben opgetreden tijdens de Cabarestafette? Met drie nieuwe talenten, elk met een geheel eigen stijl, wordt het gegarandeerd een afwisselende avond. Wil je verrast worden door deze jonge cabarettalenten en misschien wel dé nieuwe cabaretsensatie zien? Dan moet je bij Cabarestafette zijn!

Entree: vanaf € 9,50 (excl. € 1,25 ticketfee)
Woensdag 29 september
Aanvang: 20.15 uur
Rabo Zaal


You’ve Got A Friend | Honoring James Taylor en Joni Mitchell
In You’ve Got A Friend brengen Vannessa Thuyns en Nils Krake een smaakvol eerbetoon aan de meest authentieke singer-songwriters ooit: James Taylor en Joni Mitchell. Zij worden hierbij muzikaal ondersteund door een vijfkoppige band. Vannessa en Nils leerden elkaar kennen bij The Voice of Holland en zijn net als James Taylor en Joni Mitchell goede vrienden. Herbeleef deze avond de grootste hits zoals Both Sides Now, Fire and Rain en natuurlijk You’ve Got A Friend in een theaterconcert met prachtige meerstemmigheid en unieke interpretaties. Bereid je voor op momenten van kippenvel, bezinning en emotie! Welke vriend(en) neem jij mee?

Entree: € 19,50 (excl. € 1,25 ticketfee)
Donderdag 30 september
Aanvang: 20.15 uur
Grote Zaal


Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Ruud Hermans (The Voice Senior) | Back in Town
In september 2019 won Ruud Hermans met glans de finale van The Voice Senior! Voor een groot kijkerspubliek maakte hij destijds een verpletterende indruk. Wist je dat Ruud één van de meest gewaardeerde singer-songwriters in de Nederlandse country-scene is? In Back in Town speelt hij deze avond samen met zijn band zowel eigen nummers als diverse americana- en countryklassiekers. Als radiopresentator interviewde hij de grote country-iconen uit Amerika. De muziek wordt deze avond omlijst met de mooiste verhalen en anekdotes uit deze tijd! Wist je dat Ruud in 1975 samen met zijn band The Tumbleweeds een nummer 1-positie veroverde
met de hit Somewhere Between?
Entree: vanaf € 10,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Foto: Thijs LindhoutUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15137