Datum plaatsing: 06 september 2021

Open Monumentendag 2021


Open Monumentendag 2021


Regio (Oss): Op zaterdag 11 en zondag 12 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. In de gemeente Oss zijn tientallen monumenten gratis te bezoeken. Bij veel monumenten is iets extra's te zien of te doen zoals een rondleiding, een expositie, een kinderspeurtocht. Ook zijn er wandelingen met een gids uitgezet en liggen er geocaches bij een aantal monumenten verstopt.

Folder
Een folder met het uitgebreide aanbod is op te halen bij het Stadsarchief Oss. En binnenkort ook verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten in Oss, Ravenstein en Megen, de bibliotheken en veel van de deelnemende monumenten. Ook staat de folder en de meest actuele informatie op https://www.trefhetinoss.nl/open-monumentendag-oss

Fietstocht en fotowedstrijd
Op zondag 12 september organiseert Toerclub de Windmolens uit Geffen een toertocht langs diverse mooie monumenten in de gemeente Oss. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden: 40 en 60 km. Start en finish is bij Hotel de Naaldhof aan de Docfalaan in Oss. Starten is mogelijk tussen 10.00 en 12.30 uur.
Dit jaar wordt een fotowedstrijd georganiseerd rond het landelijke thema ‘Mijn monument is jouw monument’. Leg tijdens de Open Monumentendag jouw favoriete monument in de gemeente Oss vast en maak kans op een leuke prijs. De spelregels staan in de folder en op de site van Tref het in Oss.

Deelnemende monumenten
Alle deelnemende monumenten zijn te vinden op www.openmonumentendag.nl/waar-wil-je-naartoe

Pastorie in Berghem, foto Bert AkkermansUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13541