Datum plaatsing: 07 september 2021

Kringloopbedrijf Oss haalt meer spullen op aan huis


Kringloopbedrijf Oss haalt meer spullen op aan huis


Regio (Oss): Vanaf 15 september 2021 haalt het Kringloopbedrijf Oss weer meer spullen op aan huis. Dit jaar hebben gemeente Oss en het Kringloopbedrijf Oss gemerkt dat de afspraken vanaf januari 2021 zorgden voor problemen bij sommige inwoners. Zij konden hun gebruikte spullen soms niet meer kwijt, bijvoorbeeld doordat zij de spullen niet zelf weg konden brengen naar het Duurzaamheidsplein. Ook was het voor veel inwoners onduidelijk welke spullen het Kringloopbedrijf Oss nog mocht ophalen. Daarom hebben we nieuwe afspraken gemaakt.

De nieuwe afspraken
De nieuwe afspraken zijn als volgt:
Komt het Kringloopbedrijf Oss spullen aan huis ophalen en is minder dan 70% van deze spullen verkoopbaar? Dan kan het Kringloopbedrijf Oss tegen betaling ook de onverkoopbare spullen weer meenemen. Daardoor hoeven zij geen spullen te laten staan. Het Kringloopbedrijf Oss brengt de onverkoopbare spullen naar het Duurzaamheidsplein Oss en betaalt voor het storten van de spullen. Het ophalen van spullen die het Kringloopbedrijf Oss zelf kan verkopen blijft gratis. Het Kringloopbedrijf Oss haalt alleen huisraad op, geen bouw- en sloopafval.

Tarieven Kringloopbedrijf Oss
De gemeente Oss heeft in overleg met Kringloopbedrijf Oss per soort afval een tarief vastgesteld. Dit bedrag is gebaseerd op het bedrag dat inwoners betalen als zij de spullen zelf wegbrengen naar het Duurzaamheidsplein. Inwoners betalen alleen voor het laten ophalen van hun spullen als het Kringloopbedrijf Oss de spullen niet kan verkopen. Kijk voor meer informatie op www.kringloopbedrijfoss.nl/.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13033