Datum plaatsing: 07 september 2021

Brabantse familie Gillis beroemd vierde serie Massa is Kassa in de maak


Brabantse familie Gillis beroemd vierde serie Massa is Kassa in de maak


's-Hertogenbosch (Regionaal): De capriolen van de Brabantse Peter Gillis en zijn familie, die gezamenlijk de Oostappen Vakantieparken bestieren, zijn vanaf 31 augustus te zien in een nieuw seizoen van Massa is Kassa. De ondernemer uit Rijen is landelijk bekend geworden door de snelle manier waarop hij zijn rijkdom heeft vergaard, maar vooral door zijn geheel eigen, typische woordkeuze, zoals de titel van de reality soap en het multi-interpretabele "Hatseflatse!"

Peter Gillis: goed voor 220 miljoen euro
De meesmuilende voice-over van acteur en oer-Brabander Frank Lammers bespreekt al drie seizoenen wekelijks de capriolen van Gillis, die zijn fortuin bijeen harkte door het ene na het andere vakantiepark op te kopen. Zijn filosofie: "Massa is Kassa - als je één frikandel verkoopt, verdien je niet veel, maar moet je eens kijken als je er duizend verkoopt". Hij heeft zijn schaapjes op het droge, hetgeen af te leiden is aan de aankopen die de pater familias van de Gillisjes in de serie doet. De ene na de andere dure auto, een riante villa in Neerpelt en een camper met het formaat van een vrachtwagencombinatie. Een persoonlijke lening komt voorlopig niet voor in zijn kleurrijke vocabulaire, het vermogen van de ondernemer werd in 2020 geschat op 220 miljoen euro.

Hatseflatse hut
De uitgaven van Gillis worden veelvuldig opgesomd in Massa is Kassa, zijn taalgebruik is uniek. Selfmade man Gillis zegt, wanneer hij in een winkel iets omstoot, niet 'oh jee' of 'oeps' maar 'catastrofe!'. Het Brabantse 'Hatseflatse!' kan lekker eten, een goede deal of een romantische nacht betekenen - niet voor niets hebben hij en zijn vriendin Nicol boven hun bed een bord met opgehangen met 'Hatsefaltse hut'. Doorlopende, vermakelijke onderdelen zijn zijn strijd met de kilo's (Gillis is gek op de Brabantse worstenbroodjes), de vraag of Nicol ooit ten huwelijk wordt gevraagd, het naar zijn zin te overzichtelijke liefdesleven van zoon Mark en de obsessie met een plekje in de Quote 500 van Peter, die in zijn dure auto's van park naar park rijdt om te controleren of alles er in orde is. Want "Vertrouwen is goed, controleren is beter". Aan delegeren doet Gillis niet.

Drukke zomer, dus massa is wederom kassa
Momenteel wordt er gewerkt aan alweer het vierde seizoen van de serie, waarbij de massa wederom kassa zal zijn. Brabant staat erom bekend dat er diverse mogelijkheden zijn voor dagjes uit en de Delta-variant maakt vakanties in het buitenland minder aantrekkelijk, zodat een drukke zomer is aangekondigd door diverse media: de vakantieparken zouden daarbij 'mudjevol' komen te zitten. Vanaf 31 augustus is het allemaal te zien op SBS6.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30914