Datum plaatsing: 08 september 2021

Redding Brigade Rosmalen met 16 sporters aan de start bij het NK Ocean


Redding Brigade Rosmalen met 16 sporters aan de start bij het NK Ocean


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Wat is het toch heerlijk om eindelijk weer een wedstrijd te kunnen zwemmen. De wekker ging vroeg om op tijd, 7:30u, bij ons clubhuis in Maliskamp te verzamelen. Na ca. anderhalf jaar wachten mochten we eindelijk weer. Vol enthousiasme gingen we met 16 sporters (3 D's en 13 C's) naar het Nederlandse Kampioenschap Ocean voor de
aspiranten EDC in Reeuwijk toe.

Ondanks het wat sombere weer merkte je pas echt goed hoe erg iedereen wedstrijden had gemist. De sporters probeerde met een big smile een "flag" te bemachtigen. Beachflags is een onderdeel waarbij de deelnemers op hun buik in het zand liggen met het gezicht van de flags af. Op 20m afstand staan er flags, altijd 1 minder dan aantal deelnemers. Op het startsignaal staan en draaien de sporters zo snel mogelijk om en rennen naar de flags. Degene met een flag gaat door naar de volgende ronde.

De Rosmalense lifesavers lieten zien dat ze tijdens de corona-lockdown fanatiek, soms ook zelfstandig, hadden door getraind en dat deze inspanning niet onverdienstelijk is geweest. Op dit eerste onderdeel werden 2 Rosmalense lifesavers al Nederlands Kampioen. Zowel bij de meisjes C als ook bij de jongens C. Na de beachflags brak de zon door, alsof het gepland was. De wateronderdelen, zowel individueel als in team verband, kwamen deze middag aan bod. De board rescue (teamonderdeel), board race, run-swim-run, rescue-tube-rescue-race (teamonderdeel),
oceanman/ woman en cameronrelay (teamonderdeel) waren de onderdelen waarop de sporters lieten zien waarvoor ze getraind hadden. Net als bij de beachflags niet voor niets!

Naast de finaleplaatsen die behaald werden stonden de Rosmalense lifesavers hoog op de ranglijst. Bij de teamonderdelen was er een totaal klassement. Per teamonderdeel zijn er punten te verdienen, het team met de meeste punten wordt Nederlands Kampioen team.

De rescue-tube-rescue-race is het teamonderdeel waar je met je team wat bestaat uit 4 sporters samen moet werken. De eerste zwemmer zwemt zo snel mogelijk naar een boei, bij deze boei aangekomen wordt de zwemmer een zogenaamde drenkeling. De redder mag het water in. Met zijn/ haar zwemvliezen en rescue tube (een
reddingsmiddel) gaat de redder de drenkeling ophalen. Weer terug bij de waterlijn staan de andere 2 teamleden klaar om de drenkeling over te nemen en deze zosnel mogelijk over de finish lijn (op de kant) te slepen.

Naast de 6 zilveren, 3 bronzen medailles zijn de (Rosmalense) Nederlands Kampioenen:
- Maaike Hirink; NK Beachflags, NK Board race
- Dennis Oomen; NK Beachflags
Teamonderdelen:
Nederlands Kampioen: Rosmalen meisjes C2 (Lisabel Neijman, Marijn van der Liet, Emma ter Borg en Esmee van Gulik)

Al met al... een super NK! We hebben vanaf de zijkant enorm staan genieten van alle inspanningen en prestaties die onze zwemmers hebben geleverd! Na een lange, heerlijke dag op weg naar huis. Volgende week zondag doen we het nog eens dunnetjes over tijdens onze eigen RBR Clubkampioenschappen Ocean bij de Groote Wielenplas.

De wedstrijdcommissie



Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14501