Datum plaatsing: 09 september 2021

Op het podium: de extravagante Pomeriaan


Op het podium: de extravagante Pomeriaan


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een klein hondje met een zeer vriendelijk en aanhankelijke aard. De Pomeriaan behoort tot het Spitz hondenras. Superintelligente hondjes die mooi zijn en graag willen behagen. Maar ze hebben ook een schaduwzijde. Maar ach… wie niet?

Het leuke aan een Pomeriaan is dat ze al op jonge leeftijd een extreem sterke band met één persoon ontwikkelen. Voor overige leden van het gezin blijft een Pomeriaan overigens wel altijd vriendelijk. Net als voor de mensen die ze vaak in hun omgeving zien.

De mooiste
Over snoezigheid heeft dit mooie hondje niks te klagen. Door de combinatie van klein met een geweldige vacht is de Pomeriaan eigenlijk een bolletje aantrekkingskracht. Lieve ogen en soms denk je dat ze zelfs kunnen glimlachen. De vacht is zo donzig waardoor je niet anders kunt dan op slag verliefd worden.

Maar behalve een mooie vacht hebben ze ook een geweldig stemgeluid. En dat gebruiken ze ook graag. Met trainen kun je dit wel beperken maar een aandachtspuntje is het zeker. Ook vinden ze het niet fijn om alleen thuis te blijven. Ben je dus regelmatig niet thuis, kies dan liever een ander hondenras want de Pom zul je er doodongelukkig mee maken.

Krachtpatser
Zelf vergeet de Pom trouwens dat ze niet zo groot zijn. Daar denken ze pas weer aan als ze bijvoorbeeld tegenover een Labradoodle of Australische herder staan. Ook in huis stellen ze wel bepaalde eisen. Zo zijn kleine huisdieren niet hun favoriet. De Pom is gewoon graag de ‘man’ in huis.

Om hun karaktertje een beetje in toom te houden is het verstandig om met ze te trainen. Dat trainen is overigens dankbaar want ze leren snel nieuwe dingen aan en slechte dingen kun je met een beetje inzet makkelijk afleren. Wel is het belangrijk om consequent te trainen want door hun dominante kant willen ze wel een moeilijker hanteerbaar zijn.

Doen ze heel stoer, qua eten kun je maar beter het voedingsschema aanhouden. Ook overstappen op ander voedsel hebben ze even tijd voor nodig en doe je liever heel geleidelijk aan. Eenmaal volwassen willen ze graag voedsel van de beste kwaliteit en verdeeld over kleine porties over de dag. Ze knabbelen nu eenmaal graag aan hun eten. Geef je ze maar twee maaltijden per dag, dan zorgt dat voor een te sterke schommeling in hun bloedsuikerspiegelwaarde.

De paden op
Al hebben ze geen uren beweging nodig, het is wel nodig om obesitas bij de Pomeriaan te voorkomen. Heb je een achtertuin, dan zal die ook zeker favoriet zijn bij dit hondje. Mits afgesloten natuurlijk. Weet je niet zeker of je Pom genoeg beweging krijgt? Controleer de taille. Indien de taille verdwenen is, is, net als bij mensen, extra beweging of minder traktaties tussendoor het antwoord hierop. Past dit hondje bij je en zorg je goed voor ze, dan hebben ze een leeftijdsverwachting van twaalf tot zestien jaar.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28633