Datum plaatsing: 11 september 2021

Nieuwbouw 15 huurappartementen Lith in volle gang


Nieuwbouw 15 huurappartementen Lith in volle gang


Lith (Oss): Deze week stonden we stil bij de bouw van 15 huurappartementen in het centrum van Lith. Samen met Johan van der Schoot wethouder van gemeente Oss, Mike Janssen, projectleider Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Carly Jansen, bestuurder Mooiland, legden ieder een symbolische eerste steen. Naar verwachting ontvangen de nieuwe bewoners van de huurappartementen begin 2022 de sleutel van hun appartement.

Duurzaam en comfortabel
Het appartementencomplex wordt gebouwd volgens het concept Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG), dit betekent dat de appartementen maximaal zijn geďsoleerd. Het complex bestaat uit drie bouwlagen aan de Pastoor van Hapertstraat en twee bouwlagen aan het wandelpad Schuurkerkpad. Het deel wat bestaat uit twee bouwlagen krijgt een groen dak. Een groen dak werkt als buffer bij hevige regenval, waardoor het rioolsysteem minder wordt belast. Het bevordert ook de biodiversiteit en ziet er mooi groen uit. Het binnenterrein van het complex wordt met groen aangekleed en geeft ruimte aan een openbare parkeervoorziening.

Carly Jansen: “Met deze nieuwbouw leveren we ook een bijdrage aan onze duurzaamheidsambitie. De driekamer huurappartementen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en een bodemwarmtepomp die zorgt voor verwarming čn koeling van de appartementen. Dit alles zorgt ook voor een zeer lage energierekening van de toekomstige bewoners.”

Mike Janssen, projectleider Van der Heijden: “De bouw van deze duurzame appartementen in Lith verloopt voorspoedig en de samenwerking met Mooiland en team Van der Heijden verloopt wederom prima.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29486