Datum plaatsing: 13 september 2021

Nieuw in Huis73; het Geheugenhuis


Nieuw in Huis73; het Geheugenhuis


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Ontmoeting, informatie, kunst & cultuur en activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen

Het is heel herkenbaar, als je wat ouder wordt laat je geheugen je soms in de steek. Vanaf 20 september start Huis73 met het Geheugenhuis, een plek voor ontmoeting, informatie, kunst & cultuur en activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen die mee willen blijven doen in de samenleving, en voor hun mantelzorgers en professionals. Maar ook voor mensen die nu al willen werken aan een fit brein.

Kom eens langs bij de inloop(spreekuren), er zijn boeken en folders en je kunt meedoen met culturele activiteiten als dans, muziek en keramiek. Want bewegen en dingen doen die je leuk vindt, zijn goed voor je geheugen.

Geheugenhuis Inloop 
Laat je geheugen je in de steek of krijg je - in je omgeving - te maken met beginnende dementie? Dan heb je ook vragen. Over hoe je zelf, je dierbare of een bekende verder kunt helpen, waar je hulp kunt krijgen en hoe je actief mee kunt blijven doen in de maatschappij. Soms wil je gewoon even met iemand erover praten. De inloop is een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten. Je kunt in gesprek met vrijwilligers en/of professionals van lokale organisaties en informatie meenemen.

Informatie
Wil je meer weten over het geheugen of over dementie? Wil je je kind uitleggen dat oma soms iets vergeet? Zoek je tips voor gezond eten? Een platenboek om samen herinneringen op te halen? Benieuwd wat muziek voor je geheugen kan betekenen? We hebben boeken en video's voor je uitgezocht om te lenen. Regelmatig organiseren we themabijeenkomsten.

Fit brein
Beweging, creatief bezig zijn, dingen doen die je leuk vindt. Het stimuleert je geheugen en houdt je brein fit. Het hele jaar door kun je meedoen aan diverse activiteiten. Start je week goed met bewegen op muziek, doe mee met het Meezingcafé of ga eens aan de slag met keramiek of tekenen. Alle activiteiten spelen zich af in kleine groepen en in alle rust.  Losse kaartjes voor activiteiten zijn te verkrijgen bij de klantenservice van Huis73 (naast het Geheugenhuis) of via de agenda huis73.nl.

De activiteiten starten vanaf 20 september, de officiële opening vindt plaats op woensdag 6 oktober.
In het Geheugenhuis werken Huis73, Farent en Tao of Care samen.

Je vindt het Geheugenhuis bij Huis73 voor bibliotheek en cultuur, Hinthamerstraat 72-74 in Den Bosch. Vrij toegankelijk van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur. De inloop is open van 10.00 - 12.00 en van 14.00 - 16.00 uur.

Geheugenhuis | Huis73 | Hinthamerstraat 72-74
Kijk voor meer informatie op: www.huis73.nl/geheugenhuisUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31985