Datum plaatsing: 18 september 2021

Seniorenfestival in De Schutskamp, 3 weken om nooit te vergeten!


Seniorenfestival in De Schutskamp, 3 weken om nooit te vergeten!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Geniet, beleef, leer en beweeg! Dat is het motto van het allereerste Seniorenfestival in wijk De Schutskamp, georganiseerd door de opbouwwerkers van Farent en medewerkers van ’S-PORT. Drie weken om nooit te vergeten! Het Seniorenfestival dat gericht is op gezondheid, bewegen, veiligheid, wonen, cultuur en ontmoeten, vindt plaats van 20 september tot 10 oktober, verspreid over De Schutskamp. Voor het programma-aanbod neem een kijkje in het magazine op de website van Farent; (www.farent.nl/media/ordhel0k/fa-senioren-festival-a4-boekje-fc-dig.pdf) Bewoners van De Schutskamp krijgen het magazine huis aan huis in de brievenbus.

Iedereen wil graag zo lang mogelijk veilig en prettig thuis wonen. Daarom willen we graag inwoners kennis laten maken met het gezellige en diverse aanbod dat hiervoor georganiseerd wordt in de Schutskamp. Vooral in deze coronatijden hebben we ervaren hoe belangrijk je gezondheid is maar ook hoe essentieel het is om contact te maken en samen te kunnen lachen.

Samen met verschillende partners en initiatieven in de wijk is het programma gemaakt. Je kan deelnemen aan verschillende cursussen of activiteiten die gericht zijn op gezondheid, beweging, veiligheid, wonen, cultuur en ontmoeten. Denk aan het volgen van een les dansen of kennismaking met de duofiets. Een cursus ouder worden met de juiste voeding of een cursus valpreventie. Eet gezellig mee in het seniorenrestaurant, kom langs het Geheugenhuis of doe mee met de raamgedichten. Er is meer dan genoeg te doen en je mag het allemaal combineren.

Deze drie weken staan in het teken van verschillende themadagen, zoals: Nationale Sportweek, Valpreventie Week, Week tegen Eenzaamheid, Nationale Ouderendag, Burendag en Wereld Alzheimer Dag. Samen vieren we dit tijdens het
Seniorenfestival.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28650