Datum plaatsing: 14 september 2021

Repair Café Rosmalen


Repair Café Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): In het JVC gebouw aan de Mimosastraat te Rosmalen, draait het weer allemaal om repareren. Iedere 1e en 3e woensdag van de maand tussen 9:30 en 12:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om U gratis en onder het genot van een kopje koffie te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee zoals: broodroosters, koffiezetapparatuur, lampjes, föhns,audioapparatuur tuingereedschap en alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Op iedere 1e woensdag van de maand kunt u ook reparatie of onderhoud aan uw rollator laten doen. Door repareren te promoten, wil HEVO bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het reparatie-team wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. “Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.”

Voor de versterking van ons team zijn wij opzoek naar iemand met kennis van electronica. Vindt u het fijn om anderen te helpen en mee te werken in een heel gezellig team kom dan gerust eens binnenlopen of neem contact op met Wim Hendriks (whendriks@home.nl)





Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30221