Datum plaatsing: 18 september 2021

Nieuwe uitgave Rosmalla


Nieuwe uitgave Rosmalla


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Een dezer dagen verschijnt een nieuwe uitgave van Rosmalla, het periodiek van Heemkundekring Rosmalen. Een zeer gevarieerd nummer deze keer. Er is aandacht voor het verre verleden: Jan van Baexen, die rond 1500 heer en meester was in het Rosmalense, de familie Siepkens die verschillende burgemeesters leverde en wat archiefonderzoek kan opleveren. Er wordt met enige weemoed teruggekeken naar de polder, waar door grote wielen nu Groote Wielen gevormd zijn.

Krien van Hirtum, de man die alles wist van alle Rosmalenaren, wordt herdacht. Er wordt verteld over wijwater en kinderbiecht. Een glimlach zal zeker oplichten als verteld wordt over de onvergetelijke triathlon uit de jaren 80 en 90. Er wordt om herinneringen gevraagd aan Juliana uit Hintham en wat nu OJC heet. Natuurlijk is er ook aandacht voor de schitterende uitgave van Ad van Liempt over Hintham en de schenking van een houtsnijwerk krijgt ook veel plek.

Leden van de heemkundekring krijgen het blad gratis thuisbezorgd. Niet-leden kunnen het boekwerkje vinden in de boekhandels of in het heemhuis. Liefst op maandagmorgen tussen 10 en 12. Dan kunt u daar ook voor andere vragen op historisch gebied terecht!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27508