Datum plaatsing: 28 september 2021

Mensen willen zonder zorgen op reis


Mensen willen zonder zorgen op reis


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De vader van Anouk Overdijk gaf haar op jonge leeftijd al het voorbeeld. Met Indonesisch bloed in zijn aderen ging hij als reisleider voor Unitravel graag naar Aziatische bestemmingen. Anouk: “We hebben het als familie eigenlijk altijd leuk gevonden om te reizen. Dat ik na mijn opleiding in het reiswereldje terecht kwam was bijna vanzelfsprekend.”

Door Herman van Dinther

Anouk (45) woont al meer dan de helft van haar leven in Rosmalen en dat bevalt haar heel goed. Ongeveer net zo lang werkt zij al in de reisbranche met haar eerste baantje bij het reisbureau van de ANWB gevolgd door functies bij diverse reisbureaus. “Drie jaar geleden, oktober 2018, besloot ik om als zelfstandig reisagent te gaan opereren in
samenwerking met de reiskoepel Your Travel. Dat biedt veel voordelen onder andere door het voordelig kunnen inkopen van – ook de kleinere - accommodaties, faciliteiten en reizen maar ook dat je 24/7 bereikbaar bent en wereldwijd service kunt bieden. Ik heb er bewust voor gekozen om mij niet als een reiswinkel in een winkelstraat te vestigen. Ik bespaar op overheadkosten doordat ik een eenvoudige kantoorruimte gebruik en daar hebben mijn klanten profijt van. Het persoonlijke contact met mijn klanten dat op mijn kantoor mogelijk is, daar hecht ik veel waarde aan, geen een is hetzelfde net zomin als de reiswensen. Zo heb ik een gezin dat naar Griekenland wil, dan weer ben ik bezig met een samengestelde, helemaal op maat gemaakte, reis naar Amerika. Dat is ook het mooie van mijn werk, ik wil en kan de mensen helemaal ontzorgen. Klanten spelen graag op zeker en vinden het een rustgevende gedachte dat ik altijd bereikbaar ben en een 24/7 service kan garanderen doordat ik bij Your Travel ben aangesloten. Natuurlijk kunnen mensen zelf via internet ook best mooie reizen vinden en boeken maar in de praktijk zien zij vaak door de bomen het bos niet meer en vertrouwen zij graag op mijn deskundige service en advies.
Mensen denken vaak dat ze hierdoor duurder uit zijn maar dat is absoluut niet het geval, ik ben zeker niet duurder dan het reisbureau op de hoek.”

Keihard gewerkt
“Toen de coronaproblemen in februari/maart 2020 begonnen was ik net anderhalf jaar bezig en had ik al een leuk klantenbestandje opgebouwd. Veel mensen dachten dat de reiswereld vanaf toen kon gaan duimenraaien. Niets was echter minder waar, ik heb keihard moeten werken om alles te annuleren, om te boeken en het geld terug te halen voor de klanten. Ik heb al die tijd dus heel erg hard gewerkt maar niets verdiend. Ik heb er wel voldoening uitgehaald dat ik voor iedereen het geld heb kunnen terughalen, dat is ook veel waard.

Intussen trekt de belangstelling voor vakantie- en zakenreizen weer aan en weten de mensen mij weer te vinden. Ik zit natuurlijk op social media en heb uiteraard een website. Het beste echter werkt de mond-tot-mondreclame door de mensen die tevreden zijn over de reis die ik voor hen verzorgd heb.”

Wensen kennen
“Wanneer mensen dat willen regel ik alles tot in de puntjes.” Ik regel de transfers bij het vliegveld, check in, zorg voor de tickets, de bagage, de hotels, de huurauto, de excursies, de tickets voor theater of sportwedstrijd, alles kan van A tot Z door mij geregeld worden zonder dat ik daarvoor extra kosten in rekening breng. Ik vind het heel belangrijk om goed in beeld te krijgen welke wensen en voorkeuren de klant heeft daarom neem ik alle tijd voor een gesprek. Het contact kan op verschillende manieren zoals per e-mail, telefonisch of in een persoonlijk gesprek. Dat laatste heeft wel mijn voorkeur omdat je daarmee toch de klant beter leert kennen. Wanneer mensen dat prettig
vinden ga ik ook wel bij hen thuis op bezoek om de reisideeën te bespreken. Omdat ikzelf in mijn leven al heel veel privé heb gereisd ken ik veel reisbestemmingen maar ook doordat ik meerdere studiereizen heb gemaakt zoals naar Vietnam en Hongkong. Door de jaren heen is mijn netwerk met zelfstandige collega reisagenten en branche specialisten flink gegroeid en daar heb ik, maar ook mijn klanten, profijt van. Aanvragen komen intussen wel weer binnen al merk ik ook wel dat mensen steeds korter van tevoren boeken en qua corona wat langer de kat uit de boom kijken. Daarom is het belangrijk dat er duidelijke regels zijn voor de landen waarheen gereisd kan worden.
anouk.overdijk@yourtravel.nl. Ik help de mensen bij de wirwar van regels en eisen die mede
door corona voor klanten vaak ondoorzichtig zijn.

Foto: Anouk vindt persoonlijk contact met haar reisklanten heel belangrijkUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27988