Datum plaatsing: 01 oktober 2021

Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ in de Bibliotheek


Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ in de Bibliotheek


Oss (Oss): Van woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober is weer de jaarlijkse kinderboekenweek. Het thema dit keer is Beroepen. Doel van de kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor lezen. De Noord Oost Brabantse Bibliotheken hebben speciaal voor de kinderboekenweek een speurtocht ontwikkeld rondom het thema van de kinderboekenweek en kinderen kunnen deelnemen aan een kidscollege.

De kinderboekenweek heeft dit jaar het motto ‘Worden wat je wil’. Ieder kind kan worden waar het van droomt. Of dat nu een beroep is wat al bestaat of juist een beroep is in de toekomst dat er nu nog niet is. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om na te denken of te fantaseren over beroepen en te dromen over later.

Speurtocht door de Bibliotheek
In de Noord Oost Brabantse Bibliotheken kunnen kinderen tijdens de kinderboekenweek meedoen aan een speurtocht door de Bibliotheek. In de Bibliotheek liggen doosjes verstopt met daarin een vraag. Kinderen lopen met het antwoordformulier door de Bibliotheek, zoeken de doosjes en beantwoorden de vragen. Door de puzzel op te lossen en deze in te leveren bij de balie in de Bibliotheek, maken ze kans op een mooie prijs. De prijswinnaars
worden na de kinderboekenweek bekend gemaakt.

Kidscolleges in verschillende Bibliotheken
Sandra van Dam van Curiosityworld geeft tijdens de kinderboekenweek in verschillende Noord Oost Brabantse Bibliotheken een kidscollege. Kinderen komen tijdens het kidscollege alles te weten over hoe je bijvoorbeeld ruimtevaarder, astronaut of uitvinder wordt. Na een korte lezing over het onderwerp, gaan kinderen zelf aan de slag. De kidscolleges zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Deelname is gratis, graag vooraf aanmelden
via www.nobb.nl. Voor elk kidscollege zijn 20 plaatsen beschikbaar; vol is vol!

De kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. En wist je dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod aan e-books te leen is?

De toegang voor de activiteiten in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken is gratis. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.nobb.nl of bij de informatiebalie in jouw Bibliotheek.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28439