Datum plaatsing: 03 oktober 2021 - Laatst gewijzigd: 03-10-2021 20:08:16

Eenvoudig en snel cryptovaluta aanschaffen


Eenvoudig en snel cryptovaluta aanschaffen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het kan misschien allemaal wat overweldigend zijn, wanneer je als beginnende investeerder wilt gaan beleggen in cryptocurrency. Toch hoeft het absoluut niet moeilijk te zijn. Wel is het belangrijk om voldoende research te doen. Dit zal je helpen de markt te begrijpen en betere keuzes te maken die je op den duur veel geld op kunnen leveren. Een van deze belangrijke keuzes zal die voor een goede exchange of een goed handelsplatform zijn. Om je alvast een beetje op weg te helpen gaan we je hier vertellen waar je precies op moet letten bij de keuze voor de juiste broker. Ook kijken we naar de verdere stappen die je moet nemen om cryptocurrency te kunnen aanschaffen.

Kies een exchange of handelsplatform
Wanneer je exact weet welke crypto je wilt kopen of hoe je wilt gaan investeren, is de volgende stap het kiezen van een geschikt platform om op te handelen. Daarbij is het goed om verschillende opties te vergelijken. Het is daarbij ideaal wanneer je een handelsplatform weet te vinden met relatief lage transactiekosten, een groot aanbod, verschillende betaalmogelijkheden en een natuurlijk een bewezen betrouwbaarheid. Door naar deze elementen te kijken weet je zeker dat je een plaats kunt vinden om veilig te handelen in veel verschillende digitale valuta.

Een account aanmaken
Nadat je de keuze voor een goed platform om digitale valuta op te verhandelen hebt gemaakt, kun je een account aanmaken. Op de Bitcoin Era website bijvoorbeeld, gaat dit allemaal vrij eenvoudig. Aanmelden kan rechts bovenaan de hoofdpagina, waarna de rest zich vanzelf uitwijst. Je zult een aantal gegevens in moeten voeren, en daarna kun je wanneer je wilt beginnen met handelen en een eerste storting maken.

Maak een storting
Als je eenmaal een account hebt weten aan te maken, kun je geld gaan storten om je eerste cryptocurrency aan te schaffen. Dit kan op de meeste plaatsen op meerdere manieren. Zo kun je ervoor kiezen om te storten vanaf een creditkaart of online wallet, maar is het bij veel platformen die zich op Nederlandse handelaren richtten ook mogelijk om dit via iDeal te doen. Dit maakt het extra makkelijk om gelijk geld over te maken vanaf je bankrekening, een betaalmethode die voor veel Nederlandse gebruikers de voorkeur heeft.

Portfolio samenstellen
Wanneer het gelukt is om een bedrag te storten kun je beginnen met het samenstellen van je portfolio. Let erop dat je dit op een verantwoorde manier doet en de risico's verspreid. Bedenk tevens van tevoren welke digitale valuta je allemaal wilt gaan aanschaffen, en kies voor een handelsplatform waar deze zoveel mogelijk beschikbaar zijn.

Cryptocurrency bewaren
De laatste stap na het samenstellen van je portfolio, is kiezen hoe je jouw cryptomunten op wilt gaan slaan. Dit kan op verschillende manieren, Wel is het vaak veiliger om deze niet op een exchange te laten staa. Het meest veilige is het om deze te bewaren in een hardware wallet. Op die manier kun je niets kwijtraken als je gehackt wordt en heb je alleen zelf toegang tot al je digitale valuta.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17156