Datum plaatsing: 04 oktober 2021 - Laatst gewijzigd: 04-10-2021 02:29:36

We kopen een hond. Wat moeten we aanschaffen?


We kopen een hond. Wat moeten we aanschaffen?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wanneer er besloten wordt een hond aan te schaffen is dit een mooi moment. Vooral voor kinderen is dit iets om naar uit te kijken. Naast het uitlaten en brokjes geven komt er toch heel wat bij kijken als een hond in huis komt. Ga je naar een cursus, zo ja welke, wat moet je aanschaffen en waar gaat de hond slapen. Een mand, een kleed of een bench voldoen als een gezonde rustplek.

Een goede slaapplek
De bench is een fijne plek voor je hond. Dit is een metalen kooi waar de hond in kan. Het is niet zielig, zoals wel eens wordt gezegd, mits je de bench goed gebruikt. Als je al een hondenbench hebt gekocht in de puppytijd, kan de pup hier gemakkelijk aan wennen én wat ook belangrijk is, als je de pup in de bench doet heeft hij geen kans om alles kapot te kauwen als je even de deur uit bent. Zo wordt de bench een veilige plek voor de hond waarin hij zich kan terugtrekken als dat gewenst is. Het is dan ook beslist niet de bedoeling dat de bench een strafplek wordt voor de hond. Sluit de hond ook nooit te lang op. Daarnaast kan een bench gemakkelijk meegenomen worden in de auto als je op vakantie gaat. Zo heeft je hond z’n veilige plek altijd bij zich.

Soms net even wat meer gemak
Op vakantie en natuurlijk thuis kan het heerlijk zijn om naar buiten te gaan met je hond. Zit een avontuurlijke wandeling over de hei of door de bossen er niet (meer) in omdat je hond wat ouder is geworden of vanwege andere lichamelijke kwalen, dan is de hondenbuggy de ideale oplossing. Er zijn verschillende soorten hiervan. Er zijn buggy’s voor de kleine én grote hond ontwikkeld. De luxere variant heeft luchtbanden om de extra schokken op te vangen. Ga je amper offroad, maar voornamelijk in de stad wandelen, is een buggy met kunststof banden ook al zeer geschikt. Natuurlijk is het nog wel belangrijk dat je hond niet alleen in de buggy zit, maar voldoende beweging krijgt.

Welke riem is het meest geschikt?
Misschien wel het belangrijkste item en wat je vaak als een van de eerste dingen hebt aangeschaft na het nemen van een hond is de hondenriem. In openbare gelegenheden mag je je hond niet los laten lopen, dus is een riem wel noodzakelijk. Maar voor welke riem ga je? Als je een puppy hebt gekocht, is een korte riem het meest praktisch. De pup is nog niet helemaal opgevoed en deze riem kan zo duidelijkheid geven. Riemen zijn er ook in verschillende materialen. Bijvoorbeeld van leer, nylon en van touw. Er zijn zelfs duoriemen die geschikt zijn voor twee honden. Tegenwoordig is er ook een speciaal hondenharnas. Dit harnas is ontwikkeld voor honden die enorm trekken. Dit in combinatie met een cursus door een professional kan ervoor zorgen dat je hond tijdens het wandelen veel rustiger loopt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29397