Datum plaatsing: 06 oktober 2021

Wat is er nieuw aan de iPhone 13


Wat is er nieuw aan de iPhone 13


's-Hertogenbosch (Regionaal): Ieder jaar is het weer spannend wat het Apple Event gaat brengen. De introductie van een nieuwe iPhone kan altijd op wereldwijde belangstelling rekenen. Voor de fans zijn nieuwe Apple toestellen steevast aanleiding om alvast een bezoek aan de Apple Store in de buurt te plannen of online een pre-order te doen. Want als echte liefhebber wil je natuurlijk het nieuwste toestel. Maar hoe groot zijn de verschillen nu eigenlijk tussen het nieuwste model en de iPhone van pakweg 1 tot 2 jaar terug? Is het de moeite waard om je huidige iPhone in te ruilen voor het nieuwste model? Voor de één zal het duidelijk zijn dat die nieuwe iPhone zo snel mogelijk aangeschaft moet worden. De ander stelt wellicht minder hoge eisen en kan besluiten om nog even te wachten.

De iPhone 13 komt er aan
De iPhone 13 serie is vanaf half september verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Apple heeft met deze nieuwe smartphone opnieuw een topprestatie geleverd om een zeer geavanceerde telefoon op de markt te brengen. In vergelijking met de iPhone 12 zijn er weer verschillende verbeteringen aan het toestel gedaan. Die zijn er allemaal op gericht om het de gebruiker nog makkelijker te maken. Natuurlijk betekent de komst van de iPhone 13 niet dat je nu meteen zijn voorganger moet afdanken. Maar als je toe bent aan een nieuw toestel dan is deze nieuwe loot aan de iPhone boom zeker het overwegen waard.

Verbeterde camera’s en langere batterijduur
De iPhone 13 heeft uiteraard een aantal in het oog springende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo zijn de camera’s nog verder verbeterd. Het is nu bijna niet meer mogelijk om een onscherpe foto te maken. Zelfs als je het toestel niet helemaal stil kunt houden lukt het vaak nog om een scherpe foto te maken. Een andere belangrijke verbetering is de batterijduur. Veel gebruikers klagen dat hun batterij snel leeg raakt bij intensief gebruik van de telefoon. De batterijduur van de iPhone 13 is verhoogd van 2775 naar 3095 mAh. Hierdoor kun je in de meeste gevallen je telefoon de hele dag gebruiken zonder dat je hem tussentijds moet opladen.

Een supersnelle processor
De iPhone 13 is uitgerust met een A15 Bionic processor. Hierdoor reageert de smartphone nog sneller op commando’s. Video’s worden zonder haperingen afgespeeld en opdrachten worden razendsnel uitgevoerd. Vooral bij het gamen zal je merken dat deze smartphone maar liefst 40% sneller is dan zijn voorgangers. Dat maakt de iPhone 13 een smartphone die bij een grote groep in de smaak zal vallen.

Voor wie is de iPhone 13?
De iPhone 13 is een smartphone voor mensen die hoge eisen stellen aan hun telefoon. Als je je smartphone alleen maar gebruikt om te bellen en berichten te sturen dan is er niet echt een noodzaak om direct dit nieuwe paradepaardje van Apple aan te schaffen. Maar als je graag een telefoon hebt die beschikt over de nieuwste technologie dan is deze topper echt geschikt voor jou. Zoals je van Apple mag verwachten is er ook aan het design weer veel aandacht besteed. Zoals Apple dat ook doet met zijn tablets en computers is hier weer de nodige aandacht naar uit gegaan. De iPhone 13 is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Welk abonnement wil je bij je nieuwe iPhone?
Als je de nieuwe iPhone 13 wilt aanschaffen in combinatie met een abonnement dan is het belangrijk om de mogelijkheden eerst zorgvuldig te vergelijken. Als je vaak kunt beschikken over Wi-Fi, bijvoorbeeld omdat je veel thuiswerkt of omdat je op je werk gebruik kunt maken van het netwerk van de zaak, dan heb je minder GB’s aan internetgebruik nodig dan wanneer je veel onderweg bent. Als je het prettig vindt om ouderwets te bellen dan is een abonnement met onbeperkt bellen handig. Dat geldt ook als je voor je werk regelmatig mensen moet spreken die je niet met een app als Messenger of WhatsApp kunt benaderen. Als je je abonnement afstemt op je gebruikersvoorkeuren dan betaal je nooit te veel en betaal je ook niet te veel per maand.

Is de iPhone 13 ook iets voor jou?
Als fan van Apple smartphones wil je natuurlijk het nieuwste model zo snel mogelijk kunnen uitproberen. Als je de aanschaf van een los toestel een te grote investering vindt dan kun je deze telefoon met standaard 128 GB geheugen ook in je bezit krijgen in combinatie met een nieuw abonnement. Als je jouw telefoonabonnement mag vernieuwen dan is dat een uitgelezen kans om de nieuwste Apple smartphone snel te kunnen uitproberen. Houd er rekening mee dat als je een abonnement afsluit met een telefoon in de prijsklasse van de iPhone 13, dat de overeenkomst wordt aangemeld bij het Bureau Kredietregistratie. Dit kan gevolgen hebben als je een lening of hypotheek wilt afsluiten of als je een creditcard met kredietfaciliteit wilt aanschaffen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16683