Datum plaatsing: 15 oktober 2021

Appartementen Petruskwartier Berlicum opgeleverd


Appartementen Petruskwartier Berlicum opgeleverd


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Het appartementengebouw Petruskwartier, met 32 nieuwbouwappartementen aan de Kerkwijk in Berlicum is opgeleverd. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden ontwikkelde en realiseerde het gebouw voor een belegger. De appartementen worden verhuurd in het middeldure huursegment.

Petruskwartier: een gebouw vol historie
Het gebouw is ontworpen door Elemans van den Hork Architecten. Zij hielden in hun ontwerp rekening met de historie van de locatie. Die historie komt ook terug in de naam van het gebouw. Petruskwartier verwijst natuurlijk naar de oude Sint-Petruskerk.

Bijzonder ontwerp
Het gebouw heeft een toren, een verwijzing naar de kerktoren van de Sint-Petruskerk die in 2016 is gesloopt. Daarnaast is het gebouw uitgerust met een rijke detaillering, verschillende bouwhoogtes en kapvormen, een groene binnentuin, geperforeerd stalen balkonhekken, loopbruggen en een sierlijke stalen toegangspoort. De appartementen worden verwarmd met individuele bodemwarmtepompen. De appartementen in het gebouw hebben twee slaapkamers en zijn op een hoog niveau afgewerkt. Het gebouw is ontworpen door Elemans van den Hork Architecten.

Herontwikkelingstraject
Hendriks Coppelmans heeft al een lange historie met het gebied tussen de Sassenheimseweg en de Kerkwijk. Zo’n vijftien jaar geleden stonden daar namelijk nog het oude Berlerode en tien woningen. Hendriks Coppelmans bouwde aan de Sassenheimseweg in twee fases het nieuwe woon-zorgcentrum Berlerode, waarin een deel van de woningen sociaal verhuurd worden. “De herstructurering van het gebied wordt nu afgesloten met de bouw van Petruskwartier. Dankzij een prettige samenwerking met de gemeente Sint-Michielsgestel bestaat het gebied nu uit een mooie mix van zorg, sociale- en middeldure huurappartementen.”, aldus René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans Bouwgroep. Ook wethouder Ed Mathijssen (ruimtelijke ontwikkeling) is trots op de gezamenlijke prestatie: “Waar we via het bestemmingsplan ‘Hartkamers van Berlicum’ ruimte voor hebben gegeven, is nu voor een groot deel ingevuld. Ook dit bouwplan draagt bij aan een centrum waar je fijn kunt winkelen én wonen.”

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16439