Datum plaatsing: 18 oktober 2021

Kleine aanpassingen moeten Sassenheimseweg veiliger maken


Kleine aanpassingen moeten Sassenheimseweg veiliger maken


Berlicum (Sint-Michielsgestel): In mei 2021 hebben een aantal inwoners een petitie aangeboden aan wethouder Van den Dungen. Zij spraken namens basisschool De Parel, Openbare basisschool De Kleine Beer, Seniorenvereniging Bres en Bewonersvereniging Berlerode. In deze petitie vragen ze aandacht voor de verkeersveiligheid op de Sassenheimseweg. De gemeente is met de bewoners en de twee basisscholen in gesprek gegaan. Naar aanleiding daarvan is er een plan opgesteld om op korte termijn maatregelen te nemen op de Sassenheimseweg.

De grootste wens van de bewoners is om de maximum snelheid van de weg te verlagen naar 30 km per uur. Op korte termijn is deze wens niet te realiseren. Wethouder Van Den Dungen (verkeer): “We hebben dit met de bewoners besproken en zij begrijpen dat daar meer tijd en geld voor nodig is. Maar we hebben vooral gekeken naar wat we wél kunnen doen.”

Smallere rijbaan en attentiewaarde bij oversteekplaatsen
Zo komt er een doorgetrokken witte lijn langs de buitenkant van de weg en in de middenberm. Daardoor lijkt de weg smaller. “Een bredere weg nodigt uit om harder te rijden, we hopen hier het tegenovergestelde effect te bereiken,” aldus de wethouder. Om de oversteekplaatsen beter zichtbaar te maken, wordt een bliksemmarkering aangebracht voor de oversteek en komen er gekleurde hekjes aan weerszijde van de weg. Ter hoogte van de fietsoversteekplaatsen komen rode betontegels te liggen. De maatregelen worden genomen op het gedeelte van de Sassenheimseweg tussen de rotonde Mercuriusplein en de rotonde Westakkers.

Verbindingsweg tussen Berlicum, Middelrode en het buitengebied
De Sassenheimseweg is onderdeel van de verbindingsweg tussen Berlicum, Middelrode en het buitengebied. Voor deze verbindingsweg is begin dit jaar een ambitiedocument vastgesteld. Alles wat de komende jaren aan en rond de weg gebeurt, moet bijdragen aan dit toekomstbeeld. De verbindingsweg is verdeeld in een aantal wegvakken. Voor ieder wegvak gaat de gemeente met omwonenden in gesprek over de knelpunten en mogelijke oplossingen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14103