Datum plaatsing: 19 oktober 2021 - Laatst gewijzigd: 19-10-2021 12:47:57

Hoe bewoners in Berghem gezond en vitaal kunnen blijven


Hoe bewoners in Berghem gezond en vitaal kunnen blijven


Berghem (Oss): Sociaal FITaal is een programma voor mensen die de weg naar hulp moeilijk kunnen vinden, behoefte hebben aan meer sociale contacten en graag gezond en vitaal oud willen worden. Hiervoor heeft de gemeente een projectgroep “Sociaal FITaal” in het leven geroepen. Met als doel “Juist in deze moeilijke tijden er te willen zijn om bewoners te helpen op een manier die past bij hun wensen en behoeften”. De werkgroep is samengesteld uit professionals van de gemeente Oss, het Sport Expertise Centrum, Brabant Zorg, GGD, ONS Welzijn en gesteund door vrijwilligers.

Ruim 1600 ouderen, in Berghem worden bezocht en kunnen zelf aangeven wat ze willen en nodig hebben om gezond en vitaal te blijven. Ouderen krijgen, namens de samenwerkende organisaties, in de week van 25 oktober een brief van wethouder Thijs van Kessel en vanaf 8 november persoonlijk bezoek van een medewerker om over hun wensen te praten.

Vitaliteitstest
Ook kunnen bewoners deelnemen aan de vitaliteitstest op 11 december in de Berchplaets. De deelnemers krijgen de uitkomsten daarvan direct mee. Ze kunnen ook vragen stellen en zich aanmelden voor verschillende activiteiten zoals aan een beweeggroep, een kaartclub, hulp bij financiële vragen, uitleg over gezonde voeding of over huishoudelijke hulp. Zo hopen de samenwerkende partijen de vitaliteit en gezondheid in de gemeente te versterken. Tijdens alle gezamenlijke activiteiten wordt uiteraard altijd rekening gehouden met de geldende Corona maatregelen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28581