Datum plaatsing: 21 oktober 2021

50 jarig jubileum De Zonnebloem, afdeling Berlicum - Middelrode


50 jarig jubileum De Zonnebloem, afdeling Berlicum - Middelrode


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Al vroeg stroomde Den Durpsherd vol. Iedereen had zin in het feest ter ere van het 50 jarige bestaan van de Zonnebloem. Er klonken gezellige meezingers van onze plaatselijke Drieka's zodat iedereen al in de stemming
kwam tijdens het wachten op fotograaf Rita Dekkers, die samen met haar assistente Manja er voor zorgden dat alle gasten en vrijwilligers samen mooi op de kiek kwamen. En ook gedurende de dag heeft ze nog ontelbare foto's gemaakt.

De gasten werden verwelkomd met koffie met een lekker gebakje. Hierna volgde het welkomstwoord en de speeches van onze voorzitter Ton van de Kerkhof en een vertegenwoordiger van het Vriendenfonds. Toen werd het tijd om te proosten op dit jubileum met een glaasje bubbels. Ook werd nog het mooie jubileumbeeld onthuld dat gemaakt is door Leo Bissels, de man van onze vrijwilligster Wilma. Wilma heeft ook de prachtige bloemstukken gemaakt die de zaal opsierde.

Ondertussen stonden de Dames van "Speulenderwijs" uit Gassel al klaar om ons de rest van de dag te vermaken met gezellige sketches, mooie liedjes en herkenbare verhalen. Ze vlochten vroeger en nu moeiteloos in elkaar. Dit alles onder het genot van een heerlijke high tea die onder leiding van Mark Verhoeven door het personeel van Den Durpsherd zelf bereid was. Ook de bediening op deze drukke dag was perfect geregeld. Met ondersteuning van wat vrijwilligsters van de Zonnebloem liep het op rolletjes. Maar vooral Den Durpsherd heeft zijn beste gastvrije beentje voor gezet!

Maar aan alles komt een eind, ook aan deze mooie dag. Die werd afgesloten met een lekker toetje en nog eenmaal lekker meezingen met "Speulenderwijs". Als herinnering aan deze mooie dag kreeg iedereen nog een gedichtenbundel mee naar huis met stukjes die de gasten en vrijwilligers zelf ingezonden hebben in de coronatijd. Met dank aan Maike van Gaal, René Vink en BigBird die dit mede mogelijk maakten. Het was een dag met een gouden randje, we zullen er nog lang met plezier aan terug denken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 1.89781