Datum plaatsing: 30 oktober 2021 - Laatst gewijzigd: 30-10-2021 06:48:19

Rosmalen in de ban van Halloween!


Rosmalen in de ban van Halloween!


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Het enthousiasme bij de eerste editie van Halloween in Rosmalen in 2020, was groot. Vele honderden veelal verklede
kinderen kwamen Trick-or-Treaten en duizenden bezoekers keken vaak tot laat in de avond hun ogen uit in het spectaculair gedecoreerde en sfeervol verlichte centrum. Dit jaar gaan we samen met de horeca nog een stapje verder. Het hele centrum is van 18 t/m 31 oktober in Halloween sferen gebracht. Grote blikvanger is daarbij een gigantische doodskop die de Driesprong zal “bewaken”!

In het centrum gebeurt de 31e van alles. Een tovenaar in de Vreeburg, een workshop voor kinderen, een trick-or-treat festijn dat verdacht veel weg heeft van straattheater. Versierde etalages in een prachtig versierd dorp dat voor de gelegenheid drie dagen een rechtstreekse verbinding met De Groote Wielen heeft. Maar dat is zeker niet alles. Door het hele centrum worden (foto-)hoekjes gecreëerd. Denk aan bewegende skeletten, doodskisten, heksen, etc. Ook de etalages zullen passend versierd zijn en het centrum wordt ’s avonds bovendien passend verlicht.

Griezelrondje
Speciaal voor de dapperste bezoekers die het aandurven een griezelrondje langs de verlichte etalages en hoekjes te maken om de ultieme selfie te maken. Want naast de vele decoraties, wordt een aantal acties georganiseerd waaronder een prijs voor de leukste, griezeligst selfie bij één van de vele ingerichte etalages en sfeerhoekjes.

White-pumpkin-speurtocht
Van 18 t/m 31 oktober loopt ook de white-pumpkin-speurtocht waarbij deelnemers gevraagd wordt aanwijzingen te vinden die leiden tot de oplossing van een raadsel. Onder degenen met het juiste antwoord, wordt een aantal mooi gevulde goodiebags verloot.

Trick-or-Treat speurtocht
Voor de kinderen geldt dat zij altijd prijs hebben als ze op Halloween (31 oktober) meedoen aan de Trick-or-Treat
speurtocht door het centrum. De speurtocht leidt door het hele centrum en onderweg zullen de kinderen op meerdere plekjes verrast worden. Dit jaar werken de centrumondernemers daarbij samen met de SJV. De kinderen kunnen zelf ook verrassen door passend verkleed deel te nemen aan deze speurtocht. Voor de leukste outfit is een leuke prijs beschikbaar. En voor hen die liever lezen en schrijven dan een foto maken, is er ook nog een wedstrijd rond het beste griezelverhaal.

Jong én oud
Halloween in Rosmalen is een feest voor jong én oud. Vorig jaar werden de bewoners en begeleiders van De Annenborch rond Halloween uitgenodigd een kopje koffie te komen drinken in het fraai gedecoreerde centrum. Om hen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat we met hen meeleven. COVID-19 maakte dat onmogelijk, maar dit jaar maken de centrumondernemers dat alsnog goed. De Horeca ondernemers in het centrum openen 27 oktober van 12.00 – 16.00 uur hun deuren voor een gratis kopje koffie. Buiten wordt de boel extra
gezellig gemaakt door het Halloween Dixieland Straatorkest.

Griezelbus
Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 oktober zal van 14:00 tot 22:00 elk half uur De Griezelbus rijden van ‘t Vosje Groote Wielen naar ‘t Vosje Raadhuisstraat. De bus is volledig in Halloween thema en op zaterdagmiddag en zondagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur is er ook entertainment aanwezig. Een ticket kost 1 euro (enkele reis) en kan worden aangeschaft bij de chauffeur. In de bus is enkel een contante betaling mogelijk. Op de hele uren vertrekt de bus vanaf de Groote Wielen en op de halve uren vanaf de Driesprong. Daarnaast dienen kinderen tot 12 jaar een volwassene bij zich te hebben. Kortom, Halloween in Rosmalen belooft ook dit jaar een spektakel te worden! Een leuke griezeloutfit is niet verplicht maar natuurlijk wel superleuk!

Voor meer informatie over dit initiatief, bezoek de winkels en neem een flyer mee, volg WelkominRosmalen op Facebook en/of kijk op www.welkominrosmalen.comUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29666