Datum plaatsing: 08 november 2021

Leuke quiz top 2000 in de maak


Leuke quiz top 2000 in de maak


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Het duurt nog even voordat de donkere dagen voor en na Kerst zich aandienen, maar je kunt er nu al aan werken om er een leuke tijd van te maken. Marcel van den Oetelaar en Marcel de Veer zijn dat in elk geval al wel aan het doen. Zij broeden op heel wat leuke, makkelijke en moeilijke quizvragen die zijn tussen 27 en 30 december afvuren op de deelnemende duo’s. Om mee te doen kun je je nu al opgeven.

Door Herman van Dinther

Satisfaction heeft na een gedwongen heel rustige periode van anderhalf jaar een nieuw event bedacht en wel het Top 2000 Café Rosmalen. Daartoe wordt een deel van de Blauwe Zaal in De Kentering omgebouwd tot een gezellig café in de sfeer van een Rosmalense huiskamer. Over het hoe en wat lees je later dit jaar zeker nog in De Molen.
Toen de beide Marcellen van dit plan hoorden borrelde er bij hen meteen het idee op om aan die laatste decemberweek een leuk element toe te voegen. De mannen die al decennialang bevriend zijn en geen enkel muziekfestival of evenement voorbij laten gaan kun je gerust muziekfanaten noemen. Die er dan ook heel veel van af weten. Marcel de Veer (60): “Ik ben geboren in Gewande maar heb ook heel lang in Rosmalen gewoond. Als je een beetje gezellig wilde uitgaan kwam je al gauw bij Satisfaction in de Schoolstraat terecht. Ik heb daar steeds een fijn lijntje mee gehad. Muziek is voor mij altijd een heel belangrijke factor in mijn leven geweest en in feite ook de rode draad in onze vriendenclub.”
Marcel van den Oetelaar (57), geboren en getogen Rosmalenaar behoort ook tot die vriendenclub maar heeft daarnaast ook in organisatorisch opzicht nauwe banden met Satisfaction en onder andere de Hannusclub waarin ook veel oud- gedienden van Satisfaction actief zijn. “Ik heb het altijd leuk gevonden om met muziek bezig te zijn en ik ben ook geïnteresseerd in de achtergronden en weetjes van de artiesten. Wanneer je op TV of radio een quiz voorbij ziet of hoort komen dan kriebelt het bij mij want ik wil dan ook het antwoord kennen.”

Quiz voor duo’s
Marcel (de Veer): “Wij weten best veel over muziek en artiesten maar dan vooral over de jaren, laten we zeggen, zeventig en tachtig. Maar de quiz die wij voor het Top 2000 Café aan het maken zijn beslaat de periode van de jaren zestig tot nu.” De andere Marcel: “Dat betekent dat wij ook flink in de archieven moeten duiken om vragen
te bedenken waarop wij het antwoord spontaan misschien ook niet zouden weten. Maar dat maakt het allemaal juist leuk. En we hebben heel wat vragen nodig want we mikken erop dat we zes voorrondes met steeds vier duo’s als deelnemers hebben.”
Marcel (de Veer): “We spelen op maandag, dinsdag en woensdag de quiz twee keer. ’s Middags om 16.00 uur en ’s avonds om 19.00 uur. De zes winnaars spelen op donderdagmiddag om 15.30 en 17.00 uur de halve finale en diezelfde avond om 19.00 uur de finale. We houden er bij de quiz wel gas op, we gaan ervan uit dat een ronde ongeveer een half uurtje duurt. Het publiek, dat uiteraard welkom is en geen entree hoeft te betalen, moet het
wel leuk blijven vinden dus moet het ook niet te lang duren.”

Nu inschrijven
De andere Marcel: “Het is voor het publiek natuurlijk ook wel leuk om hun eigen parate kennis te toetsen. De basis voor alle vragen ligt in de artiesten en nummers die de top 2000 vormen, dus dat kan qua tijd en genre heel ver uit elkaar liggen. We werken overigens ook met beeldfragmenten die we op grote schermen vertonen dus er is een zekere dynamiek. Wijzelf treden op als quizmaster en zijn tegelijkertijd jury. En over de oplossing kan niet
gecorrespondeerd worden,” lacht hij. Marcel (de Veer) “Wij denken dat er ook best wel duo’s zullen inschrijven die uit twee generaties bestaan dus bijvoorbeeld vader/zoon/moeder/dochter/opa/oma/kleinzoon/kleindochter/oom/tante/neef/nicht/buur
man/buurvrouw. Uitgesmeerd over de vier dagen, die duren van 15.00 tot 23.00 uur en een heel afwisselend
programma kennen, zal er echt wel een heel gemêleerd publiek komen en dat verwachten wij eigenlijk ook wel een beetje bij de deelnemende duo’s. Deze kunnen zich vanaf nu inschrijven via info@satisfactionrosmalen.nl.

Foto: Marcel van den Oetelaar en Marcel de Veer beleven op voorhand al veel plezier aan de quiz die zij voor Top 2000 Café Rosmalen aan het maken zijn.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30240