Datum plaatsing: 30 oktober 2021 - Laatst gewijzigd: 31-10-2021 07:28:09

Drie dagen feest in Nuland


Drie dagen feest in Nuland


Nuland ('s Hertogenbosch): Het tweede weekend van december gaat Nuland zich weer in het licht dompelen. Nuland Verlicht beleeft dan toch de jubileumeditie nadat deze vorig jaar niet door kon gaan vanwege de coronapandemie. Moesten we het vorig jaar daarom doen met een veel bekeken stream vanuit de Nulandse kerk, dit jaar wordt alsnog extra uitgepakt. Natuurlijk vormt de bijzondere verlichte optocht door het dorp met de aansluitende feestavond het hoogtepunt. Nuland Verlicht omvat dit jaar echter drie dagen!

Verlichte winteroptocht
Wat is er nu mooier dan een tocht met feestelijk verlichte voertuigen door een kleinschalig dorpje als Nuland?
De optocht van Nuland Verlicht is uniek in Nuland en omstreken. Niet gek dus dat er steeds meer voertuigen meerijden en we ieder jaar meer bezoekers het evenement bijwonen. Zodra de straatverlichting gedoofd is en de
kerkklokken luiden zet een bijzondere stoet zich in beweging voor een mooie route door het hart van het dorp. Langs de route vergapen de bezoekers zich, rijen dik, aan de vele bijzondere creaties op alles wat rijdt. Tractoren, auto’s en
vooral vrachtauto’s pakken uit met hun bijzondere verlichting. Met het jaar wordt het groter en gekker. Na een jaar
noodgedwongen pauze vanwege Corona zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. Tijdens de eerste drie edities in bestond de optocht uit zo’n 30 tot 45 voertuigen en bij de vierde editie heeft de organisatie de inschrijving zelfs moeten sluiten omdat we het maximale aantal voertuigen van 50 was bereikt!
De optocht start 11 december om 17:30 uur vanaf het Prins Bernhardplein in Nuland maar ook voor de start van de optocht zal daar ook al van alles te doen zijn! Entree tot het plein en langs de route is, gastvrij als men in Nuland is, helemaal gratis!

VIP’S
Nuland Verlicht biedt ‘speciale kinderen en volwassenen’, de VIP’s, een bijzondere dag waar ze nog lang van kunnen
nagenieten. Ook tijdens de optocht rijdt in ieder voertuig een speciale VIP mee en tijdens de feestavond is er een ereplek voor de speciale VIP kinderen en volwassenen. Zo hebben in de afgelopen drie jaar al zo’n 100 VIP’s een leuke dag mogen beleven!

Elke dag een ander feestje
Het is algemeen bekend dat Nulanders van een feestje houden en daarom kan een Nuland Verlicht feestje natuurlijk niet ontbreken! Ook hier wordt dit jaar na een jaar van wachten extra uitgepakt! Nuland Verlicht 2021 duurt 3 dagen en omvat elke dag een ander feestje in de Meent! Op vrijdag 10 december trekken we daarom onze dansschoenen aan en gooien we de heupjes los tijdens de Nuland Verlicht 70’s & 80’s Party! DJ Menno draait de plaatjes en de 10-koppige band Get The Groove brengt iedereen aan het swingen. Speciale gast is deze avond the one and only George Baker. Zaterdag 11 december is de dag van de optocht. Daarna is het weer dik feest in de meent met DJ Menno, The Allstarz, Pap enPudding, Alex en Lamme Frans! Zondag 12 december tenslotte is een gratis 'familiedag' voor jong en oud. Hiervoor hoeft men geen kaarten te kopen. Voor de kleine kinderen richten we een speelhoek in. Artiesten Rudy de Wit, Robby Lee en DJ Pallee zorgen voor een programma waarbij ook de liefhebbers van het Hollandse lied aan hun trekken komen.

De kaartverkoop voor vrijdag 10 en zaterdag 11 december is inmiddels gestart via www.nulandverlicht.nl , de minumumleeftijd is deze dagen 18 jaar. Kaarten komen later indien nog beschikbaar ook bij Albert Heijn Nuland. Alléén dient men kaartjes te kopen. Zondag 12 december is gratis.

Vrijwilligers
Nuland Verlicht zoekt voor alle feestavonden in De Meent nog vrijwilligers voor onder andere de garderobe, muntenbalie en achter de bar. Reacties en info via info@nulandverlicht.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31387