Datum plaatsing: 07 november 2021

Heemkundekring Maasdorpen organiseert lezing door Ernest de Groot


Heemkundekring Maasdorpen organiseert lezing door Ernest de Groot


Lith (Oss): Op maandag 29 november 2021 verzorgt Ernest de Groot loco-dijkgraaf en lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas een lezing over: “Water, natuur en landschap in de polder‟

Volgens Ernest herbergt de regio NO-Brabant veel fraaie landschappen, met elk hun eigen ontstaansgeschiedenis, geëigend grondgebruik, landschappelijke inrichting en -stoffering. Dit landschap is sterk bepaald door allerlei bewegingen in de ondergrond (geotektoniek) en de invloed van de Maas. In zijn zeer interessante lezing laat de loco-dijkgraaf de landschappen van NO-Brabant de revue passeren, mede in relatie tot de waterhuishouding en het waterbeheer en laat daarbij beelden zien van een bijzondere helikoptervlucht over NO-Brabant.

Ernest de Groot (57 jaar) is nu zo’n 30 jaar in de weer in het Brabantse landschap, zowel ambtelijk, bestuurlijk als maatschappelijk. Hij is actief met ruimtelijke ordening, landinrichting, land- en tuinbouw, milieu, bodem, water, natuur, landschap/cultuurhistorie en recreatie in Brabant. Momenteel is hij lid van het dagelijks bestuur (tevens loco-dijkgraaf) van Waterschap Aa en Maas namens ‘Water Natuurlijk’ en lid van het algemeen bestuur van het Brabants Landschap. Verder is hij actief als natuurgids en landschapsbeschermer en -beheerder in de regio Uden-Veghel. In 2014 en 2015 was hij de bijna groenste politicus van Nederland.

De lezing begint om 20.00 uur in MFA De Snoeck, de zaal is open vanaf 19.30 u. Iedereen is welkom, ook niet leden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30171