Datum plaatsing: 30 oktober 2021

NK Schapen drijven (praktijk) op landgoed Nabbegat


NK Schapen drijven (praktijk) op landgoed Nabbegat


Zeeland (Uden): Op zaterdag 6 en zondag 7 november vindt het NK schapen drijven (praktijk) plaats op landgoed Nabbegat in Zeeland. Op het landgoed van Wim en Joke Jans bevindt zich ook de schaapskooi. Met hun schapen doen Wim en Joke aan natuurbegrazing. Met verschillende kuddes zorgen zij voor duurzaam natuurbeheer op natuurterreinen en dijken. Dit doen zij onder andere in gebieden zoals de Maashorst, Herperduin, de Overloonse Duinen en dijken langs de Maas. Tijdens dit speciale weekend zijn er ook allerlei activiteiten rondom de schaapskooi. Dit wordt georganiseerd
door het Schapenvolk van De Maashorst. Denk hierbij aan demonstraties en workshops vilten of wol spinnen en natuurlijk kunt u bij de schaapskooi ook terecht voor de verkoop van lamsvlees en wolproducten.

NK schapen drijven
Op zaterdag 6 november kunt u komen kijken naar de deelnemers in de kwalificatieklasse en op zondag 7 november zullen de deelnemers uit de promotieklasse aan de wedstrijd deelnemen. Er wordt gelopen met Kempische Heideschapen op een ‘Hollands’ parcours, ook wel ‘praktijk’ genoemd. Dat wil zeggen dat de deelnemers met hun hond een route lopen waarbij ze onderdelen tegenkomen die in de praktijk van het werken met schapen ook gebruikt worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een trailer waar de schapen doorheen geleid moeten worden. De NK praktijk is een
gesloten wedstrijd, alleen leden van de Border Collie Club Nederland kunnen deelnemen. Maar publiek is van harte welkom en het is prachtig om te zien.

Praktische informatie
Publiek is beide dagen van harte welkom, toegang is gratis. Het parkeren is in een weiland bij de schaapskooi en u kunt daarvoor de bordjes volgen. In de schaapskooi bij het wedstrijdparcours is eenvoudige catering aanwezig. De wedstrijden vinden plaats tussen 09.00 en 18.00 uur en de open schaapskooi is tussen 10.00 en 16.00 uur. Het adres is Nabbegat 9 in Zeeland.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30002