Datum plaatsing: 29 oktober 2021

Wat is beste manier om wandtegels en vloertegels te onderhouden?


Wat is beste manier om wandtegels en vloertegels te onderhouden?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het onderhoud van wand- en vloertegels kan op verschillende manieren. Het is verstandig om de tegels regelmatig te onderhouden. Op die manier heeft u voor langere tijd plezier van de tegels. Bij het onderhouden van de tegels wordt er gesproken over het reinigingsproces. De ene tegel wordt vaker gereinigd dan de andere. Het is belangrijk om een balans te vinden en om eventueel testen hoe het vocht het doet op een bepaalde oppervlakte. Er zijn drie types om de tegels schoon te maken:

-Plaatselijke reiniging
-Gebruikelijke schoonmaak
-Grote schoonmaak

Afhankelijk van de tegel soort, kunt u bepalen welke schoonmaak proces het best is om toe te passen. Houd rekening met de producten die u gebruikt. In veel schoonmaakmiddelen zitten afbrekende stoffen in die de vloer kan beschadigen. Online staan er verschillende middelen speciaal voor de vloer. Toch wordt er aangeraden om de vloer zo veel mogelijk schoon te maken met alleen water of eventueel alles reiniger. De alles reiniger zorgt voor een klein glanslaagje waardoor het weer wat nieuwer lijkt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van bleekmiddel. Bleek kan helpen om de voegen weer schoon te laten lijken.

Hoe onderhoudt u de wandtegels?

Vervulling van tegels kan gevolgen met zich meebrengen. De meeste beschadigingen van wandtegels komt door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen. Wandtegels kunnen niet goed tegen de reinigingsstoffen waardoor er gemakkelijk beschadiging kan komen op de oppervlakte. Wandtegels kunnen het best regelmatig worden afgenomen met een licht vochtig doekje. Het microvezeldoekje is hier het geschrikt voor, omdat hier geen reinigingsmiddelen in zit. Heeft u last van sterke vervuiling? Dan is het geen probleem om alles reiniger te gebruiken. Bij gebruik van de alles reiniger is het verstandig om het in een spray te doen. Door het in een spray te doen verdeelt u de druppels gelijkmatig over de oppervlakte. Het is mogelijk om de oppervlakte na de tijd af te nemen met een droogdoekje.

Hoe onderhoudt u de vloertegel?

Vloertegels zijn te herkennen aan de dubbelharde gebakken tegel. Het is een mat uiterlijk dat voorzichtig behandeld moet worden. Als het niet op de juiste manier behandeld kan het matte uiterlijk verstoord worden door plekken of er ontstaat een laag van reinigingsproducten. Vloertegels kunnen het best onderhouden worden door regelmatig stofzuigen. Het is mogelijk om de vloer te dweilen, maar zorg dat er maar een licht vocht laag op de vloer komt. Geďmpregneerde doekjes zijn fijne doekjes, omdat hier een licht vochtig laag op zit. De vloer droogt snel waardoor er geen opbouwende laag ontstaat Houd rekening met keramisch parket vloeren. Op deze tegel ontstaat er snel vlekken en vegen die er niet meer uit gaan. In dit geval altijd een geďmpregneerd doekje gebruiken. Ook stofzuigen kan krassen veroorzaken, gebruik dan een Swiffer om de stof mee op te vangen.

Wilt u meer informatie over het onderhouden van uw tegels? Lees gerust verder en ontdek ook de verschillen van kleur. Online staan er eventueel tips en tricks die helpen om de tegels mooi te houden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18370