Datum plaatsing: 03 november 2021

November Music presenteert KinderKunstmuziekRoute


November Music presenteert KinderKunstmuziekRoute


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Je eigen muziek bedenken, een groep muzikanten aansturen of spelen met kleurrijke synthesizers? Ook voor het jongere publiek is er tijdens festival November Music 2021 genoeg te beleven! Bezoek op zondag 7 november 2021 de allereerste editie van de KinderKunstmuziekRoute in 's-Hertogenbosch en creëer je eigen muziek! De presentatie van 'So You Think You can Write a Strijkkwartet?!' is op woensdag 10 november. Of kom langs voor het prachtige kinderconcert 'Lied van de Maan' op woensdag 17 november in Perron 3.

KinderKunstmuziekRoute tijdens November Music 2021
Tijdens de KinderKunstmuziekRoute kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd op zondagmiddag 7 november meedoen aan een programma van twee workshops waarbij zelf muziek maken centraal staat. Met een speciaal programma voor kinderen uit de onder- en bovenbouw van de basisschool zijn er van 14.00 tot 17.00 uur workshops van o.a. SoundLAB, componiste Anne-Maartje Lemereis en ensemble TROMPO. In de pauze is er beneden een glas limonade en iets lekkers voor de kinderen en we sluiten de dag af met een heus concert waar de kinderen de resultaten van de workshops ten gehore gaan brengen! Kaartjes voor de KinderKunstmuziekroute zijn te verkrijgen via de website van November Music.

Presentatie 'So You Think You Can Write a Strijkkwartet?!'
In samenwerking met het Ragazze Quartet en stichting In de Knop organiseerde November Music het educatieve project 'So You Think You Can Write a Strijkkwartet?!'. Onder begeleiding van Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander hebben negen kinderen tussen 8 en 17 jaar uit de omgeving van 's-Hertogenbosch in een aantal sessies hun eigen strijkkwartet gecomponeerd. Het klinkende resultaat van deze nieuwste lichting componisten hoor je op woensdagavond 10 november uitgevoerd doorstudenten van de AMPA opleiding in Tilburg.

Lied van de Maan
Op woensdag 17 november speelt de kindervoorstelling 'Een Lied voor de Maan' in de theaterzaal van Perron 3, in Rosmalen. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Toon Tellegen, en met muziek van componist Mathilde Wantenaar, vertelt de voorstelling het verhaal van de mol die een lied componeert voor de maan.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31448