Datum plaatsing: 06 november 2021

Cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’


Cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’


Oss (Oss): De bibliotheek Oss organiseert samen met de gemeente Oss een cursus van vijf ochtenden ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’. De cursus is voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Wat is elektronische overheid?
De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je DIGitale IDentiteit. Een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’.

Wat is de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’?
In de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’ leer je hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je die gebruikt. Daarna leer je hoe je handig informatie vindt en hoe je iets aanvraagt. De cursus duurt vier ochtenden. In het werkboek bij de cursus gebruiken we voorbeelden van de website van de gemeente Oss.

Voor wie is de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’?
Deze cursus is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. We houden de groep deelnemers klein, ongeveer 10 deelnemers voor iedere cursus. Zo hebben we genoeg tijd voor vragen.

Informatie en aanmelden
Data: vrijdagochtend 26 november, vrijdagochtend 3, 10 en 17 december van 10:00 tot 12:00 uur
Plaats: Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10
Kosten: 15 euro voor het werkboek
Aanmelden: www.bibliotheekoss.nl of bij de infobalie van Bibliotheek Oss

Meer informatie
Wil je meer informatie over de cursus ‘Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid’? Neem dan contact op met Mariëlle Derks van Bibliotheek Oss: tel. 0412-842011 of e-mail md@nobb.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11756