Datum plaatsing: 07 november 2021

Resultaten 'Drop je knife' Oss en Bernheze


Resultaten 'Drop je knife' Oss en Bernheze


Oss (Regionaal): In de week van de veiligheid, 11 oktober tot 17 oktober j.l. mochten de inwoners van de gemeente Oss en Bernheze anoniem en straffeloos hun steek- slag- stootwapens inleveren op het politiebureau in Oss.

Steeds vaker worden er (steek)wapens in beslaggenomen bij minderjarigen en ook zien we helaas ook met enige regelmaat incidenten waar (steek)wapens een aandeel hebben. Reden genoeg dus om aan deze landelijke actie mee te doen! Wij willen dat iedere inwoner van de gemeente Oss en Bernheze veilig moet kunnen wonen, werken en over straat moet kunnen lopen. Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren en deze campagne is er daar één van. Bewustwording maar tegelijkertijd ook praktisch, het droppen van je knife!

Wat is nou de opbrengst geweest van deze actie? Landelijk zijn er 3300 wapens ingeleverd! Maar wat was de opbrengst bij ons? De foto zegt eigenlijk al voldoende… Ruim 40 (steek)wapens zijn bij ons gedropt en dus van de straat af! Het gaat van een “eenvoudig” keukenmesje tot een imitatievuurwapen en alles wat daar tussen valt. Wij zijn tevreden met deze opbrengst en hopen dat deze actie ook stof tot nadenken heeft gegeven.

Als je een wapen bij je hebt, dan is de kans groot dat je hem ook gaat gebruiken. Weet dat je in diepe problemen komt als dit gebeurd en je hiermee je toekomst weg gooit. Buiten dat, denk ook eens aan de gevolgen voor de slachtoffers, de familie daarvan maar ook jouw eigen familie. Oftewel… Doe wat met je life! Ga zonder die troep naar buiten, het is namelijk niet normaal of cool!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.24161