Datum plaatsing: 10 november 2021

Fietstour door de Maashorst met biologisch ontbijt en lunch


Fietstour door de Maashorst met biologisch ontbijt en lunch


Nistelrode (Oss): Op zondag 21 november organiseert Natuurcentrum De Maashorst een fietstocht door de Maashorst. Dit natuurgebied van ca. 4400 hectare behoort tot de grootste en mooiste natuurgebieden in Brabant en kent veel verschillende landschappen. Bossen worden afgewisseld met uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingsgebieden. De Peelrandbreuk loopt dwars door De Maashorst en dat is op sommige plekken te zien in de vorm van het zogenaamde wijst-verschijning. U fietst onder begeleiding van deskundige IVN-gidsen en de route voert u langs al het moois dat er in de Maashorst te vinden is. Hierbij krijgt u interessante en leuke informatie over het gebied waar u doorheen trekt.

Voor een actieve dag moet natuurlijk de juiste basis gelegd worden. De dag begint om 9.00 uur op het Natuurcentrum met een biologisch ontbijt. Onze buurman en bio-boer Wilco De Zeeuw geeft u uitgebreid uitleg over hoe deze producten op zijn boerderij tot stand zijn gekomen. Om ongeveer 10.00 uur stappen we op de fiets en gaan we in groepen van tien personen met een gids de natuur in. Hier hopen we ook een aantal bijzondere dieren te zien die in de Maashorst leven. Grazers zoals de Taurus en Exmoor pony’s kunnen de route kruisen en misschien ziet in de natuurkern de Wisenten met als toetje cirkelende Raven hoog boven het gebied. Rond 12.30 uur komen we aan bij de Kriekeput en genieten daar van een (niet-biologische) lunch. Daarna fietsen we weer dwars door natuurgebied Herperduin en De Maashorst terug naar het natuurcentrum.

De kosten voor deze tocht bedraagt € 24,95 per persoon (inclusief ontbijt en lunch). U kunt zich inschrijven op info@natuurcentrumdemaashorst.nl of telefonisch: 0412-611945.
Er kunnen maximaal 20 deelnemers met deze tocht mee en iedereen dient zijn eigen fiets mee te nemen.

Foto door Hans BomersUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32058