Datum plaatsing: 08 november 2021 - Laatst gewijzigd: 08-11-2021 15:45:15

Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald


Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald


's-Hertogenbosch (Regionaal): Kerst staat weer voor de deur en het is tijd om het huis te versieren. Alhoewel Kerstmis voor veel mensen dé favoriete feestdag is, is de kerstboom vaak een blok aan het been. Een kerstboom in huis is natuurlijk onwijs gezellig, maar het opzetten ervan kost best veel tijd. Sommigen vinden het een leuke bezigheid, maar velen zien er ook gigantisch tegenop. Heb je hier ook last van? We helpen je graag van dit gevoel af met een heel leuk alternatief: de houten kerstboom.

Een houten kerstboom?
We horen je al denken, een houten kerstboom? Het kan echt. Een kerstboom die geen naalden achterlaat en die binnen een oogwenk is opgezet. Het is ook nog eens een kerstboom die echt jaren meegaat. De houten kerstboom is een prima alternatief voor de dennenboom of plastic kunstboom. Je hebt ze in verschillende vormen en maten, maar het idee is altijd hetzelfde. Het is een 3D figuur van hout in de vorm van een kerstboom. Hij is net zo hoog en breed als een echte dennenboom, waardoor het net zo goed een blikvanger in je huiskamer is.

Wat voor soorten zijn er?
Er zijn verschillende soorten houten kerstbomen verkrijgbaar. Koop je je boom bij speciaalzaak Houtenkerstboom.com, dan heb je de keuze uit de Spira en Yelka. Zoek je naar een houten boom die zoveel mogelijk op de echte variant lijkt? Dat is de Yelka. De Yelka kerstboom heeft namaak takken van hout. Het zijn dikke latjes die naar buiten uitsteken. Ze zijn bevestigd aan een paal en draaien om de gehele paal heen. Net een boom met takken dus. Deze kun je op traditionele wijze versieren zoals je dat gewend bent met de dennenboom.
Alhoewel de Yelka al erg speciaal is, kun je voor een nog uniekere boom kiezen. Maak kennis met de Spira. De Spira bestaat uit een verfijnde houten spiraal die van beneden naar boven om de paal draait. Deze draaikolk neemt de vorm aan van een echte boom. Het is een heel creatief decoratiestuk dat geweldig staat in de huiskamer, slaapkamer, het bedrijfspand of iedere andere ruimte. Sterker nog, hij zou prima het hele jaar kunnen blijven staan ter decoratie.

Versieren van de Yelka boom
De Yelka lijkt dus het meest op de traditionele dennenboom. Daardoor kun je hem gemakkelijk versieren zoals je dat altijd al hebt gedaan. Je hangt er slingers, lampjes, kerstballen en kerstfiguren in. Voor de Yelka is helemaal niks te gek en je kunt je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Zo maak jij deze boom nog meer eigen dan het al is. Kerstballen bevestig je gewoon met het koord dat eraan zit. Maak je gebruik van haakjes? Dan heb je mogelijk grotere haakjes nodig. Deze kun je bij de speciaalzaak bestellen. Je kunt ook kiezen voor een rol ijzerdraad om zelf haakjes op maat te maken. Zijn je kinderen het versieren van de boom na al die jaren zat? Met de Yelka maak je het net weer even anders waardoor de kinderen het weer helemaal zien zitten. Jullie bouwen samen aan een unieke boom naar jullie eigen ontwerp. En dat in een mum van tijd.

Versieren van de Spira boom
De Spira boom heeft een erg bijzondere vorm waardoor je je misschien afvraagt of je hem wel kunt versieren. Het antwoord is gelukkig: ja! Je kunt deze boom nog steeds helemaal naar eigen wensen versieren, alhoewel hij zonder versieringen ook al erg mooi is. Zo kun je er slingers in hangen en deze bevestigen met haakjes. Hetzelfde kun je doen met een lichtsnoer. De kerstfiguren en kerstballen ophangen met een koord zal lastig gaan. Hiervoor kun je het beste ijzerhaakjes gebruiken die je kunt vormen naar de spiraal. Of koop een ijzerdraadrol waarmee je zelf een bevestiging maakt op maat. Op de Spira kun je ook nog eens een piek bevestigen. Hoe leuk is dat?

Houten kerstboom laten zweven
Wat zeg je nu, een zwevende kerstboom? Je kunt je Spira laten ‘zweven’ met een speciale hanger. Als je de kerstboom helemaal versiert met lampjes, lijkt het echt alsof je boom zweeft. Dit geeft een bijzonder magisch effect. Erg sfeervol in de huiskamer en romantisch in de slaapkamer. Je gasten zullen eerst twee keer moeten kijken voordat ze doorhebben wat er nu echt aan de hand is. Ook voor kinderen is het een erg leuke boom om urenlang naar te staren. En heb je weinig ruimte in huis? Dan is dit natuurlijk al helemaal een ideale oplossing.

Uitbundig of klein?
De een is gek op een grote kerstboom die bijna het plafond raakt. De ander heeft hem liever zo klein mogelijk. Het kan allebei even leuk zijn en daarom kun je kiezen tussen verschillende formaten Spira’s en Yelka’s. Ga je voor een zwevende boom? Dan is het misschien een beter idee om voor een klein boompje te gaan. De Spira is verkrijgbaar in 42 cm tot en met 190 cm. Bij de Yelka kun je ook meerdere formaten kiezen tussen de 75 cm en 150 cm. Of ga gewoon voor twee boompjes: een grote voor de woonkamer en een schattige kleine voor op de slaapkamer.

Volgend jaar staat hij weer trouw in huis
Ken je de dennenboom nog? Die boom die je ieder jaar weer kocht om hem vervolgens weer weg te gooien? Hier is geen sprake meer van met een houten kerstboom. Deze gaat jarenlang mee door de hoge kwaliteit. Uiteraard heb je geen last van uitvallende naalden en wordt hij niet meer kaal. Een houten boom blijft jarenlang ‘leven’. Als de kerst over is, kun je hem gemakkelijk demonteren en in een doos stoppen. Volgend jaar haal je de prachtboom weer uit de doos en zet je hem in slechts een aantal minuten weer in elkaar. Zo hoef je nooit meer afscheid te nemen van die oh zo mooie boom.


Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald
Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald
Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald
Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald
Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald
Heb jij al een houten kerstboom in huis gehaald


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16884