Datum plaatsing: 09 november 2021

Met deze tips koop jij altijd de juiste e-bike


Met deze tips koop jij altijd de juiste e-bike


's-Hertogenbosch (Regionaal): E-bikes zijn populairder dan ooit. We zien ze tegenwoordig overal en jong en oud fietst er op. Maar hoe weet je nu wanneer je de juiste e-bike voor jou koopt? Hier vertellen we je alles over de e-bikes, welke soorten er zijn en waar je op moet letten tijdens de aankoop.

Past het binnen je budget?
Allereerst is het belangrijk dat je erop let dat je nieuwe e-bike past binnen je budget. Tegenwoordig zijn e-bikes niet meer zo duur als eerst en ze zijn in verschillende prijzen te verkrijgen. Een goedkope elektrische fiets is dus ook mogelijk. Je hoeft er niet krom voor te liggen. Let er op dat het onderhoud ook geld kost.

Het comfort van de elektrische fiets
Het is belangrijk dat jij goed op de fiets zit. Dus een e-bike kan nog zo luxe zijn, als jij er niet lekker op zit, moet je het niet doen. De elektrische fietsen zijn te verkrijgen in verschillende modellen. Op de ene fiets zit je rechterop dan op de andere en de vering kan ook variëren per fiets. Maak dus altijd een proefritje zodat je zeker weet dat je comfortabel heel wat fietsuren kunt maken.

De accu is belangrijk op een e-bike
Per model kan het verschillen hoe lang de accu meegaat. Zelf heb je dit natuurlijk ook in de hand door je accu goed te onderhouden. Iedere accu verliest capaciteit na verloop van tijd, maar jij kunt dit beďnvloeden door de accu niet helemaal leeg te rijden en je doet er ook goed aan om de accu niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.
Ook kun je kiezen tussen fietsen waar de accu vast aan de fiets zit of fietsen waarbij je de accu kunt losmaken van de fiets. Dat laatste is handig omdat je de accu makkelijker tussendoor kunt laden. Ga je bijvoorbeeld een lange rit doen, dan kun je de accu losmaken en deze opladen als je ergens wat gaat drinken.

Welke motor is goed bij de elektrische fiets?
Niet op alle fietsen zit de motor op dezelfde plaats. Nu zitten ze meestal in het midden. Dat zorgt ervoor dat je fiets beter in balans is. Bij sommige fietsen zit de motor aan het voorwiel. Dit is in veel gevallen voordeliger. De ondersteuning drijft het voorwiel aan waardoor deze krachtig aan voelt. En sommige fietsen hebben een motor aan de achterkant. Deze versies zijn vaak een stuk stiller.

Je ziet dat er een hoop is waar je rekening mee moet houden tijdens de aankoop van een e-bike. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de fiets lekker rijdt voor jou. Als het goed is moet je vele kilometers maken met de fiets.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20865