Datum plaatsing: 11 november 2021 - Laatst gewijzigd: 11-11-2021 17:37:06

Bernhezer-wethouder Rein van Moorselaar legt taken neer


Bernhezer-wethouder Rein van Moorselaar legt taken neer


Regio (Bernheze): Wethouder Rein van Moorselaar heeft gisteren bekend gemaakt dat hij per direct zijn taken als wethouder van de gemeente Bernheze neerlegt. Rein van Moorselaar was bijna twaalf jaar wethouder en sinds enige weken afwezig.

Van Moorselaar: ‘Ik heb de afgelopen weken bewust rust genomen. Ik had teveel hooi op m’n vork en wilde voorkomen dat ik een burn out zou oplopen. Nu blijkt dat de ‘pas op de plaats’ me niet heeft gebracht wat ik had gehoopt. M’n herstel blijkt langer te gaan duren en daarom heb ik besloten definitief te stoppen. Dat valt me zwaar, want ik had graag de periode tot aan de verkiezingen afgemaakt. Want als ik iets doe, wil ik het goed doen en dat lukt nu dus even niet.’

Burgemeester Moorman betreurt het vertrek van wethouder Van Moorselaar zeer. ‘Bernheze verliest een gedreven en ervaren wethouder met een groot hart voor kwetsbare mensen. Hij had stevige dossiers onder zijn hoede, zoals de Pas, de Maashorst, de jeugdzorg, ouderenzorg en de WMO.
Dankzij zijn vasthoudendheid beschikt Bernheze over één toegangspunt voor inwoners met vragen over wonen, inkomen, zorg en welzijn. Wethouder Van Moorselaar was een sociaal bestuurder, hij trok zich het lot van mensen aan. Zo zorgde hij bijvoorbeeld voor stevige voorwaarden voor veilige woonomstandigheden van arbeidsmigranten. Ook participatie stond bij Rein van Moorselaar hoog in het vaandel. De realisatie van Plein 1969 en De Traverse in Heeswijk-Dinther zijn daar voorbeelden van. De gemeenteraad en het college zullen zijn inbreng missen: duidelijk, recht voor z’n raap, eigenzinnig en bevlogen.’

Vanwege de relatief korte periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen (op 14, 15 en 16 maart) heeft de SP-fractie aangegeven geen vervanger voor te dragen. Dit betekent dat de huidige vervangingsregeling van kracht blijft. Wethouder Wijdeven neemt de Maashorst, de Pas, De Nieuwe Instelling, Traverse Heeswijk-Dinther en het leerlingenvervoer over. Wethouder Van Dieperbeek neemt onderwijs, WMO, jeugd- en jongerenbeleid, welzijn, gezondheidszorg en ouderenbeleid voor zijn rekening. De portefeuilles inwonersparticipatie, kunst en cultuur en internationale samenwerking komen onder verantwoordelijkheid van burgemeester Moorman.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14358