Datum plaatsing: 20 november 2021

Ellen Neelen en Jesse Jansen lijsttrekkers Progressief Bernheze


Ellen Neelen en Jesse Jansen lijsttrekkers Progressief Bernheze


Regio (Bernheze): Ellen Neelen en Jesse Jansen, beiden uit Heesch en raadsleden voor Progressief Bernheze, leiden de partij op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Bij de vorige verkiezingen waren zij als duo ook lijsttrekker.

De algemene ledenvergadering van Progressief Bernheze stemde op 18 november voor de lijstaanvoerders en volgers. Naast Ellen en Jesse staan Kelly Baarslag uit Heesch, Esther van Voorden uit Loosbroek, Bellinda van den Helm uit Heesch, Katja Brooijmans uit Heeswijk-Dinther, Elle van den Boogaart uit Nistelrode en Helen Potters uit Vorstenbosch vooraan op de lijst.

Daarmee heeft Progressief Bernheze een diverse lijst waarin zowel ervaring en routine als vernieuwing in zijn vertegenwoordigd. Ook alle kernen van de gemeente maken deel uit van de trekkers van de lijst.

Op voordracht van de kandidatencommissie stelde het bestuur deze keuze voor aan haar leden. Het is een bewuste keuze om de lijst door twee personen te laten trekken. Het zou een verlies van bewezen inzet zijn als een van de twee zich in de campagne in een ondergeschikte rol zou moeten bewegen. Beiden hebben in de afgelopen jaren bewezen op uitstekende wijze de progressieve politiek te kunnen uitdragen. Daarnaast doet het recht aan uitstraling naar de kiezer dat Progressief Bernheze als team opereert. Met het duolijsttrekkerschap wordt een uitstekende mix van gedreven, betrouwbare ervaring en jeugdige scherpte en enthousiasme ingezet.

Ellen Neelen, geboren en getogen in Heesch, was afgelopen 4 jaar fractievoorzitter en is in het dagelijks leven werkzaam als beleidsadviseur bij de gemeente Oss. Jesse Jansen, eveneens geboren en getogen in Heesch, werkt als fractiemedewerker bij de Eerste Kamer fractie van de PvdA en als juridisch beleidsadviseur bij stichting Bartiméus, een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan visueel gehandicapten.

Tijdens de algemene ledenvergadering werd ook het concept verkiezingsprogramma vastgesteld. De komende maanden staan in het teken van verdere voorbereiding van de verkiezingscampagne dat voor Progressief Bernheze in het teken staat van „Groener en gezonder“.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14160