Datum plaatsing: 24 november 2021

Ode aan de Paradebomen opent dichtader bij vele Bosschenaren


Ode aan de Paradebomen opent dichtader bij vele Bosschenaren


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Donderdag 25 november wordt om 14.00 op de Parade in ’s-Hertogenbosch het winnende boomgedicht woord voor woord met de oude Paradeboomschijven uitgelegd.

Dichtwedstrijd ‘Ode aan de Paradebomen’ is een initiatief van Stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap
Het aansprekende thema ‘Ode aan de Paradebomen’ en de eenvoudige vorm maakt kennelijk de dichter in de mens los, gezien het enorme aantal (167) inzendingen. Hele families en ook meerdere generaties gingen aan de slag met het creëren van gedichten over de verbondenheid met en het gemis van de Paardenkastanjebomen.

Donderdag 25 november wordt om 14.00 uur op de Parade het winnende boomgedicht met de oude Paradeboomschijven woord voor woord uitgelegdt tot een tijdelijk kunstwerk op de Parade. Op dat moment worden ook de eerst ‘plaatsvervangende’ lindes en iepen geplant.

Stadsdichter Doeko L leest de drie winnende gedichten voor en stadscomponist Bart de Vrees trommelt zijn compositie op de Paradebomenbank van Stichting Stadshout.

Paardebomen – Poëzie in 14 woorden gaat over:
Tijdloze meesters, Ik Mis Jullie, Geschiedenis Herrijs, gekapt, berooid, zitten wij straks Unter Den linden, Leefden mee, hoefgetrappel weerklinkt nog, MUZIEK, DANS, SJANS, Onvoorwaardelijk, lucht, leven, je groene troost, Lindes
en iepen Omarmen ons.


De top 3 van de inzendingen verschijnt op ansichtkaarten die gratis worden verspreid via Huis73 en de aangrenzende horeca. De jury bestaat uit Jos Straathof, Jane van de Lest en Kim Nishanti. Alle deelnemers ontvangen een oude Paradeboomschijf, voorzien van een brandstempel, gerealiseerd door stichting Stadshout.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30416