Datum plaatsing: 24 november 2021

Voordelen van een deurmat op maat


Voordelen van een deurmat op maat


's-Hertogenbosch (Regionaal): Deurmatten zijn ideale producten om te voorkomen dat mensen veel vuil van de straat mee naar binnen nemen. Je kunt hierbij kiezen uit de standaard maten die te koop zijn, maar je kunt ook een deurmat op maat laten maken. Wat voor jou de beste keus is, ligt aan jouw specifieke situatie en aan de afmetingen van jouw deur en hal. Koop nooit een mat op de gok, maar meet altijd goed op wat je nodig hebt. Op die manier kun je bepalen of een standaard afmeting de juiste keus is of dat je een deurmat op maat nodig hebt.

Deurmat op maat
In veel woningen worden deuren gebruikt die standaard afmetingen hebben. In die gevallen volstaan de standaard deurmatten vaak prima. Natuurlijk moet je wel nog altijd even nagaan welke standaardmaat bij jouw deur past, maar vervolgens kun jij jouw keus maken uit het standaard aanbod. Maar als jouw deur wat breder is, dan wordt het vaak lastiger. Kies je dan niet voor een deurmat op maat, dan loop je het risico dat mensen om de mat heen naar binnen stappen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want anders komt er alsnog vuil mee naar binnen.

Een deurmat op maat is dan ook de ideale oplossing voor bijvoorbeeld brede voordeuren die rolstoelvriendelijk zijn. Of voor schuifdeuren in je serre, waarbij de deuropening meerdere meters breed kan zijn. Daarnaast kan een deurmat op maat ook ideaal zijn als je wilt dat deze wat verder je hal in komt. De meeste deurmatten hebben niet veel lengte, waardoor je er met één stap overheen bent. Als je kiest voor een langere mat, dan hebben mensen die binnenkomen geen andere keus dan hier meerdere stappen op zetten. Zo weet je zeker dat hun schoenen schoon worden!

Dek luiken af
Het huis schoonhouden is natuurlijk de belangrijkste reden waarom je kiest voor een deurmat op maat, maar er is nog een reden en dat is luiken afdekken. Vaak zit een luik naar de kruipruimte direct achter de voordeur of achterdeur. De standaard deurmatten hebben niet altijd de juiste afmetingen hiervoor. Ze zijn net te klein, waardoor je de kieren van het luik blijft zien. Of ze zijn juist te groot, waardoor ze niet in jouw hal passen. Met een deurmat op maat kun je perfect het luik afdekken, zodat dit niet meer in het oog valt! Laat je de mat een stukje groter maken dan het luik, dan voorkom je bovendien dat er kou vanuit de kruipruimte jouw huis in kan trekken via het luik. Bij Deurmatdirect.nl kun je een deurmat op maat laten maken die perfect aansluit bij al jouw wensen!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16110