Datum plaatsing: 25 november 2021

Recordhoogte voor onder andere crypto Bitcoin


Recordhoogte voor onder andere crypto Bitcoin


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het afgelopen decennium zijn crypto bekend geworden bij het grote publiek. En dan vooral de eerste en meest bekende digitale valuta: bitcoin. Regelmatig verschijnen in de media nieuwsberichten over cryptovaluta. Soms beschrijven deze nieuwe toepassingen als het gaat om de techniek achter veel crypto’s, de blockchain. Andere keren gaat het om interessante ontwikkelingen zoals de mogelijkheid om een Tesla te kunnen betalen door middel van een cryptocurrencybetaling. Hoewel de aandacht in de media niet erg groot was, was er begin november zeker wel iets opvallends te melden: de koersen van zowel bitcoin als ether bereikten een recordhoogte.

Wereldwijde opleving na coronacrisis

Als het gaat om investeringsdoelen, is er vaak sprake van concurrentie. Een euro die is geïnvesteerd, kan immers niet nog een keer uitgegeven worden. In het verleden waren daarom vaak tegengestelde bewegingen zichtbaar wanneer je keek naar aandelenkoersen, de waarde van edelmetalen of andere grondstoffen en bijvoorbeeld crypto. Opvallend genoeg is dat dit jaar niet het geval. Wereldwijd is er op allerlei vlakken een opleving na de crash vanwege de coronapandemie. Aandelenkoersen zoals de AEX bereikten eerder dit jaar al een recordhoogte, en zijn daarna vrolijk door blijven stijgen. Ook de koers van bitcoin bereikte eerder dit jaar al een hoogtepunt. De stijging zette echter door, en de munt bereikte begin november een koers van bijna 70.000 dollar (59.000 euro).

Investeren in crypto steeds populairder

Zou hiermee de piek van de waarde van BTC al bereikt zijn? Veel experts verwachten van niet. Jaren geleden werd al voorspeld dat bitcoin wel eens 100.000 dollar of zelfs 250.000 dollar waard zou kunnen worden. Dit scenario lijkt steeds reëler te worden. Zeker in ons land neemt de interesse in beleggen in crypto nog steeds toe. Vooral nu we te maken hebben met een spaarrente van nagenoeg overal nul procent, een mogelijke negatieve rente en vermogensrendementsheffing en een toenemende inflatie. Maar kun je eigenlijk nog wel rendement halen uit beleggen in bijvoorbeeld bitcoin als de koers al zo hoog staat?

Laat slimme trading tools voor je werken

Over het algemeen is starten met beleggen ten tijde van recordkoersen risicovol. Zeker bij een investering in crypto, waar je het moet hebben van een hogere verkoop- dan aankoopprijs. Maar wist je al dat trading tools zoals Bitcoin Prime je ook in deze markt nog winst kunnen opleveren? Dit systeem neemt op basis van kunstmatige intelligentie beslissingen om te profiteren van koersschommelingen. Hierin worden niet alleen live trends verwerkt, maar ook analyses van onder andere nieuwsfeeds en berichten op social media.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19779