Datum plaatsing: 29 november 2021

OJC ROSMALEN kiest voor continu´teit


OJC ROSMALEN kiest voor continu´teit


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Het bestuur van OJC ROSMALEN verlengt de overeenkomsten met hoofdtrainer Willem Leushuis met twee seizoenen. Daarnaast zijn ook beide hoofden jeugdopleiding Mathieu van der Steen (bovenbouw) en Freddy Jacobs (onderbouw) voor volgend seizoen vastgelegd, met de intentie om voor een langere periode met elkaar samen te werken. Hiermee wordt stabiliteit en continu´teit in het voetbalbeleid verder vormgegeven.

In de afgelopen twee jaar is het beleidsplan Voetbal vernieuwd, en is een aantal voetbaltechnische uitgangspunten aangescherpt. Zo worden (meer) eigen spelers opgeleid voor het eerste elftal en krijgt iedereen (prestatieteams Ún recreatieteams) een goede voetbalopleiding. Voorop staat dat ieder lid van OJC ROSMALEN op zijn of haar niveau met plezier kan voetballen.

Het ingezette beleid werpt al zijn vruchten af. Op dit moment spelen 18 spelers uit de eigen jeugdopleiding in de selectie van het eerste elftal, en kloppen talenten uit O23-1 en O19-1 nadrukkelijk op de deur. Daarnaast zijn er bijna 50 jeugdspelers actief bij diverse clubs in het betaalde voetbal. JoŰlle Smits, international bij de Oranje Leeuwinnen, en Jeremy Antonisse, die al zijn debuut heeft gemaakt in de eredivisie bij PSV, zijn de meest herkenbare voorbeelden. Als een OJC-speler niet slaagt in het betaalde voetbal, krijgt hij of zij de kans bij OJC toch op een hoog niveau te blijven voetballen.

Met de verlenging van de overeenkomsten van Leushuis, Van der Steen en Jacobs bevestigt het bestuur dat de ingeslagen weg wordt doorgetrokken. ôWij hebben de overtuiging dat we met deze voetbaltechnische mensen de stap naar de derde divisie weer kunnen maken met voornamelijk spelers uit de eigen jeugd, en dat de doelstellingen in het beleidsplan Voetbal verder worden ingevuldö, aldus voorzitter Piet van der Plas. Alle drie de trainers zijn nu vastgelegd tot en met seizoen 2023-2024.

Freddy Jacobs heeft als hoofd jeugdopleiding sinds 2016 al veel bereikt in de onderbouw (t/m O12). Onder zijn leiding zijn veel jonge OJC-ers actief geworden in het trainersvak, spelen de jongens en meisjes in gemengde teams en maken alle teams in een bepaalde leeftijdscategorie gebruik van dezelfde trainingsschemaĺs. Zo krijgt iedereen dezelfde basisprincipes van het voetbal mee.

Mathieu van der Steen is sinds vorig seizoen hoofd jeugdopleiding bovenbouw en heeft ondanks de coronatijd al zijn stempel op de voetbalopleiding in de bovenbouw gedrukt. Versterking van het trainersgilde, zowel bij de jongens- als de meisjesteams, meisjesteams die voetballen in de jongenscompetitie en (samen met de overige leden van het technisch hart) hercertificering van de jeugdopleiding zijn een paar voorbeelden van zijn inzet.

Willem Leushuis is sinds seizoen 2019-2020 hoofdtrainer van OJC. Hoewel de afgelopen twee seizoenen de competitie niet is uitgespeeld, heeft Willem toch zijn positieve stempel op het voetballen bij OJC kunnen drukken. Niet alleen spelen er momenteel 18 spelers uit de eigen jeugdopleiding in de selectie van het eerste elftal, ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de opzet van het buddysysteem. Daarbij adopteert elke speler van het eerste elftal een jeugdelftal, en begeleidt hen een aantal keren in het seizoen bij trainingen en wedstrijden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14698