Datum plaatsing: 29 november 2021

3 voordelen van Bitcoin


3 voordelen van Bitcoin


's-Hertogenbosch (Regionaal): Je hebt de term ďBitcoinĒ vast wel eens voorbij horen komen. Tegenwoordig is het erg populair om te handelen in cryptocurrencies en nog steeds is Bitcoin (BTC) de grootste currency. Misschien heb je zelf wel currencies van BTC of wil je ermee beginnen. De waarde van BTC is natuurlijk inmiddels zo hoog dat veel mensen liever zoeken naar andere currencies, maar toch blijven er voordelen over waarom je voor BTC zou kunnen kiezen. In deze blog bespreken we een aantal voordelen die jou wellicht overtuigen om in deze currency te stappen. Voor de mensen die het nog niet weten vertellen we eerst nog even wat BTC precies is.

Wat is Bitcoin (BTC)?
BTC is een blockchainsysteem waarmee transacties gepleegd worden. De eenheid van uitwisselingen in transacties is de Bitcoin. Het is een gedecentraliseerd systeem. Dit betekent dat het geen invloeden heeft van verschillende autoriteiten. Dit hebben traditionele valutaís wel bijvoorbeeld. Daarnaast is BTC een peer-to-peer systeem. Dit betekent dat het werkt op een privťnetwerk. Deze basis maakt het in eerste instantie al een veilig systeem om in te werken. Daarnaast biedt het nog meer voordelen om in te werken.

Toegankelijkheid
Jouw BTC is makkelijk toegankelijk omdat het beheerd wordt zonder derde partij. Bij traditionele aandelen was hiervoor wel een derde partij. Daarbij ligt de focus ook op het vermeiden van tussenpersonen. Dit maakt het werken makkelijker en zorgt dat je niet te maken krijgt met extra transactiekosten. Door de afwezigheid van een derde partij worden transacties ook sneller doorgevoerd. Hierdoor is jouw geld vrijwel direct zichtbaar op jouw rekening.

Privacy
BTC is zo ontwikkeld dat het niet jouw volledige identiteit blootstelt. Bij het uitvoeren van een transactie worden niet alle persoonsgegevens ontdekt. Gelukkig worden de gegevens van het proces van de transactie wel opgeslagen, alleen is het onmogelijk om deze te koppelen aan personen.

Makkelijk verkrijgbaar
Het is erg makkelijk om BTC te verkrijgen. Online zijn er verschillende aanbieder waar je BTC kan aanschaffen. Zo maak je in een korte tijd een account aan met een wallet waarin je jouw BTC bewaart. Je kan BTC kopen in de hoeveelheid die jou aanspreekt. Dit is bij iedere aanbieder vrij gemakkelijk aan te geven. Daarbij is er online veel informatie te vinden over hoe je start met het handelen in Bitcoin. We adviseren daarom ook om je eens te verdiepen in deze informatie wanneer je geÔnteresseerd bent.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17044