Datum plaatsing: 05 december 2021

BOA(s) in Bernheze


BOA(s) in Bernheze


Regio (Bernheze): Een van de belangrijkste speerpunten voor de VVD-Bernheze is veiligheid. En veiligheid is gebaat bij toezicht en handhaving. Wij pleiten daarom ook al jaren voor tenminste n extra BOA.

Ons college vindt dat echter niet nodig, omdat we in geval van nood een beroep kunnen doen op BOAs uit Oss. Dat valt echter nogal tegen. Toen de horeca op 13 november om 20:00 u. moest sluiten, was er in Bernheze precies n BOA beschikbaar. Waar onze tweede BOA was, is niet duidelijk en ondersteuning vanuit Oss was niet beschikbaar. Wat de VVD-Bernheze betreft kan het zo niet langer.

Gemeente Bernheze heeft een totale oppervlakte van ruim 9.000 hectare en 31.500 inwoners. De gemeente telt, inclusief Munnekens-Vinkel, 6 kernen en 53 buurten. En dat alles onder toezicht van 2 BOAs.

Het takenpakket van de BOA is door de Coronacrisis bovendien flink uitgebreid. Extra controles, veelal in de horeca, kosten tijd. Jeugdgroepen die echt niet meer weten wat ze moeten doen in de avonduren vragen ook om meer toezicht.

Ondertussen willen we wel graag een leefbare leefomgeving hebben. En hoe fijn is het als u overlast in uw buurt gewoon kunt melden en dat er dan ook daadwerkelijk iemand beschikbaar is om hierop te handhaven?

Het toezicht van de BOA vind niet alleen overdag, maar ook s avonds, s nachts en in het weekend plaats. Hiervoor zal er wel voldoende personeel beschikbaar moeten zijn. Daarom pleit de VVD-Bernheze dus voor meer BOAs!
Reageren? Graag via info@vvdbernheze.nl

Mark van de Ven
RaadslidUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15230