Datum plaatsing: 08 december 2021

Aan wie denkt u in deze tijd van het jaar?


Aan wie denkt u in deze tijd van het jaar?


Regio (Sint-Michielsgestel): Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kan iedereen. Korte dagen, vroeg donker, de gordijnen dicht, lange avonden. De decembermaand heeft weer zijn intrede gedaan. Voor velen een maand waarop mensen zich verheugen en het gezellig maken in en om het huis. Ook een tijd waarin mensen elkaar opzoeken om samen de kerstdagen en nieuwjaar te vieren.
Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend en kunnen deze dagen juist stiller en kaler voelen als je je niet kunt wentelen in de warmte van familie of vrienden. Of als je een dierbare bent verloren en je daardoor juist in deze tijd nog meer alleen voelt.


Als coalities tegen eenzaamheid in de diverse kernen van de gemeente Sint-Michielsgestel, willen we daarom een oproep doen aan u, om mensen aan te melden die in deze donkere dagen een lichtpuntje kunnen gebruiken. Wij zullen hen dan in de week voor kerst een deurbezoekje brengen met een kleine verrassing.

U kunt iemand aanmelden tot uiterlijk 17 december bij Bint, welzijn en ondersteuning.
Email: info@bintwelzijn.nl Tel: 073-5515432

Er is veel aandacht voor eenzaamheid, het komt onder mensen van alle leeftijden voor maar vooral onder ouderen.
In elke kern van onze gemeente zijn vrijwilligers opgestaan die zich in willen zetten in de lokale
coalities voor het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Vele organisaties werken hierin samen met Bint.

Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kan iedereen. Mocht u meer informatie willen of mee willen helpen om eenzaamheid te verminderen dan kunt u contact opnemen met Bint. info@bintwelzijn.nl Tel: 073-5515432
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27631