Datum plaatsing: 08 december 2021 - Laatst gewijzigd: 16-12-2021 10:23:01

Wat zijn de nadelen van cryptocurrencies


Wat zijn de nadelen van cryptocurrencies


's-Hertogenbosch (Regionaal): Alles heeft voor- en nadelen, zo simpel is het nu eenmaal. Dit geldt dan ook voor crypto. Tegenwoordig lijden cryptocurrencies aan verschillende tekortkomingen die velen dwingen om deze digitale munten de volgende "bubbel" te noemen. Of dit het echt geval is, blijft de vraag. Hiervoor zullen we toch echt moeten afwachten om te zien wat de toekomst van bijvoorbeeld de Cardano crypto ons biedt. Desondanks is het alsnog van belang om de nadelen van cryptocurrencies te kennen, vooral als je van plan bent om te investeren in deze virtuele valutaís.

Vluchtig
Vandaag kan de cryptocurrency een crisisperiode doormaken omdat de markt een bearmarkt blijft ondergaan, maar morgen kan de waarde van de NANO crypto bijvoorbeeld ineens weer omhoog schieten. De markt voor cryptocurrency is behoorlijk volatiel, dus het is onvoorspelbaar. Het kan riskant zijn om in cryptocurrency te investeren zonder de risicofactoren ervan te begrijpen. Door de volatiele markt is een groep mensen nog steeds niet zeker van deze digitale valuta. Prijsvolatiliteit geassocieerd met een gebrek aan inherente waarde is een serieus probleem. Dit kan alsnog wel opgelost worden, wat mogelijk is door de waarde van de cryptocurrency te koppelen aan materiŽle en immateriŽle activa.

Lastig te begrijpen
Cryptocurrency is een digitale valuta gebaseerd op een vrij complexe blockchain-technologie. Een paar jaar geleden is deze technologie op grote schaal in de praktijk geÔntroduceerd. Tegenwoordig zijn de beste experts in cryptocurrency en blockchain op de vingers te tellen en deze technologieŽn zijn ook nog eens nog steeds in ontwikkeling. Voor het leren van cryptocurrency of blockchain moet je veel tweaks en bochten kennen. Zonder de details van cryptocurrency te begrijpen, is het onveilig om ermee om te gaan. Je moet dus eerst echt alle onderdelen van crypto begrijpen voordat je gaat investeren in bijvoorbeeld Qtum.

Opslagbeveiliging
Cryptocurrency is geld dat je niet in je portemonnee kunt dragen en aanraken, dit is immers een digitaal geld. En dit is de essentie van het opslagprobleem. Tegenwoordig zijn er veel soorten geldopslag, een daarvan is het gebruik van een digitale portemonnee. Als een gebruiker zijn cryptocurrency-wachtwoord in de portemonnee vergeet, is het onmogelijk om verloren gegevens te herstellen vanwege de strikte integratie van de gecodeerde blockchain, wat rampzalig kan zijn voor zijn gebruikers. Hierdoor kun je immers niet meer bij je cryptomunten. Bovendien komen hacks helaas nog altijd regelmatig voor bij de digitale portemonnees waarin je cryptocurrencies op kunt slaan.

Niet overal gelegitimeerd
Sommige landen van de wereld, zoals Rusland, Zuid-Korea en andere, hebben het gebruik van cryptocurrency niet gelegitimeerd en om deze reden is het kopen en verkopen met behulp van cryptomunten nog steeds onzeker. Zelfs in landen met een duidelijk beleid van de overheid zijn er veel barriŤres voor de introductie van cryptocurrency in het dagelijks gebruik. Als gevolg hiervan is de cryptocurrency alleen beschikbaar voor die segmenten van de samenleving die zich bezighouden met technologieŽn en op dit gebied werken. Hier lijkt mogelijk verandering in te komen, aangezien El Salvador inmiddels het eerste land is waar crypto een officieel betaalmiddel is.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15585