Datum plaatsing: 08 december 2021

Verzekeringsgeld na autobrand afgepakt bij verdachte witwassen


Verzekeringsgeld na autobrand afgepakt bij verdachte witwassen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Bij een 54–jarige inwoner van Den Bosch, verdachte in een onderzoek naar witwassen, werd recent beslag gelegd op een flink geldbedrag. De man heeft het geld echter zelf nooit in handen gehad; het werd hem afgenomen nog voordat het door de verzekering na een autobrand aan hem zou worden uitbetaald.

Al in een eerdere fase van het onderzoek werd er tijdens een huiszoeking in de woning van de man in de Gestelse buurt een groot contant geldbedrag in beslag genomen. Uit het onderzoek bleek dat de man er een levensstijl op nahield die niet strookte met zijn (legale) inkomen van dat moment. De Officier van Justitie bepaalde later dat in het kader van de verdenking van witwassen er ook op de auto van de man beslag moest worden gelegd. Het vermoeden bestond namelijk dat ook deze auto mogelijk met criminele activiteiten was verdiend.

Verzekeringsgeld
Voordat het echter zover kwam, brandde die auto enkele weken geleden tot de grond toe af. Naar de oorzaak daarvan wordt onderzoek gedaan. De mogelijkheid om op de auto beslag te leggen was daarmee verkeken. De financieel specialisten van de politie zagen echter wel de mogelijkheid om beslag te laten leggen op het verzekeringsgeld dat de verdachte na de autobrand zou worden uitgekeerd. Wij legden vervolgens beslag op een bedrag van € 11.500,00.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23366